Home » Evropska unija » Udeo stanovništva izloženog zagađenju okoline u 2017, rang zemalja

Udeo stanovništva izloženog zagađenju okoline u 2017, rang zemalja

Еуростат је објавио податке о проценту становништва који живи у загађеном окружењу. На жалост, још увек не прати загађеност ума идиотским садржајима на интернету и у другим медијским инструментима а како би пронашли утеху за Србији: има ли неке земље која је више преплављена простотом?

У Србији је удео становништва које живи у загађеним условима смањен са 18,7% у 2013 на 12,4% у 2017. То значи да је 440.000 људи мање у таквим условима и да их је у 2017. било око 870 хиљада. Вероватно се ради о престанку рада неких великих индустријских загађивача у овом периоду. У 2013. Србија је била при врху листе земаља према уделу изложеног становништва, а у 2017. се спустила у златну средину.

Грчка је омиљена локација за одмор наших људи, а налази се у самом врху, након Малте, Немачке и Турске. Овде се вероватно ради о становницима Атине, док је остатак Грчке у релативно здравом природном окружењу.

Најмањи удео становништва у загађеном окружењу имају Ирска и Хрватска, пре северних земаља Европе. Ирској је лако, све загађење природно одлази у Енглеску, Шкотску и Велс. Хрватска, осим што се „очистила“ од Срба, очистила се и од прерађивачке индустрије: бродоградилишта не раде, а и други велики индустријски објекти не загађују околину.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>