Home » Istorija » Knjaz Miloševe kupovine turske zemlje

Knjaz Miloševe kupovine turske zemlje

Јагодина, 28. јуни 1823. Милета Радојковић кнезу Милошу-јавља о понуди Асана Чучковића за продају својих ливада, а затим објашњава у каквим се стању налазе понуђене ливаде.

Високо милостиви Господару Господару здравствујте Ја ваш покорни слуга не пропуштам вама покорно јавити заради именоватог Асана Чучковића како долази к вама да прода своје ливаде ако оћете купити ја сам Асанагом ишао по тое његове ливаде и видео на добро су место и доста велике. Само за ову годину доста су травом оскудне ако заповедате купити или ћете пратит једнога момка кои разуме добро од ливада па да провиди зашто су доста у луг урасле: Свега ливаде Асанове 5. комада 4. голема једна мала. Друго јављам за ливаде што су од толико година лежале у воду и биле су само шикар и никаки саибија није се на речене ливаде опоменуо а сад обрнусмо јагодинску воду у стару матицу те се мало ливаде почистише сад на сваки комад по два налазе се сајбије у томе ја сам покосио ако би кои дошао тужити се немоми веровати да се не суочимо ш њима.

Сотим остајем и јесам ваш покорни слуга

У Јагодини Милета Радојковић

1823. год. Јунија 28.

Оригинал, АС, КК XII, 282

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>