Novi izvozni proizvodi u 2016 godini

Отварање фабрика данас, и њихов почетак производње, имаће ефекта на већу вредност извоза у 2017. години. Баш као и што је почетак производње у 2015. години утицао на већу вредност извоза у периоду јануар – јул ове године.

У периоду јануар-јул укупна вредност робног извоза повећана је за 609 милиона евра и само 17 производа је довољно да објасни овај укупан пораст, али нећемо понављати табелу сличну оној за првих шест месеци. Овде смо изабрали 13 производа код којих је вредност извоза повећана 4 и више пута, а при томе су у 2015 години, изузев код три производа, имали мању вредност извоза од милион евра. Њихово збирно повећање вредности извоза било је 252,9 милиона евра, што је 41,5% од укупног повећања, али то је највећим делом последица електричних мотора и генератора, код којих је извоз повећан за 161,9 милиона евра (26,6% од укупног повећања).

Испод ове листе има још пуно интересантних производа, попут производа за фестивале и карневале, гас маски, планови и цртежи за архитектуру итд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *