Banja Kanjiža: Turistički hit u 2013. godini

http://www.banja-kanjiza.com/

Banja Kanjiža je, prema podacima RZS iz saopštenja 108 o statistici ugostiteljstva i turizma, imala registrovanih 1.674 dolazaka domaćih i 686 dolazaka stranih turista u prvom tromesečju 2013. Broj dolazaka domaćih turista povećan je za 41,7%, a stranih 3,8 puta. Broj registrovanih noćenja domaćih turista bio je 8.695, a stranih 4.377, dok je relativan rast prvih bio 70,3%, a drugih 9,3 puta. Nakon Vrnjačke banje Banja Kanjiža je imala najviše registrovanih noćenja stranaca među banjskim lokacijama. Ovaj podatak je bio dovoljan da priložimo informaciju o banji sa portala Turističke organizacije Srbije.

http://www.srbija.travel/destinacije/banje-i-klimatska-mesta/banja-kanjiza/

Бања Kањижа

Бања Kањижа се налази на северу Србије, на десној обали реке Тисе. Удаљена је 40 км од Суботице и 120 км од Новог Сада. До Kањиже се може доћи аутопутем Београд-Нови Сад-Суботица-Хоргош и железницом Београд-Суботица. Бања је смештена у великом парку, на надморској висини од 87 м. Kлима бање је континентална, са топлим летима и хладним зимама.

Термоминералне воде су хипертерме (температуре од 51 до 72°C) и садрже натријум, хидрокарбонате, јод, бром, сулфиде. У лечењу се користи и лековито блато – пелоид.

Лечење се обавља у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Kањижа, која је опремљена најсавременијим
уређајима за физикалну медицину и медицинску рехабилитацију.

У Бањи Kањижа се лече:

 

  • реуматска обољења
  • стања након повреда коштано-зглобног апарата
  • повреде периферног нервног система
  • стања постоперативне ортопедије
  • оштећења цен