EVROPSKE RAFINERIJE KUPUJU SVE VIŠE NAFTU IZ RUSIJE! Novi putevi za transport nafte!

Zbog straha od poremećaja tranzita kroz Ukrajinu i smanjenja proizvodnje nafte u Saudijskoj Arabiji, Mađarska i Srbija uskoro potpisuju sporazum o izgradnji cevovoda od Novog Sada do mađarskog Alđa, kojim će se Beograd povezati na „Družbu“, javlja iz Mađarske za Makroekonomiju akademik Vlastimir Vujić!

Deonica ruskog naftovoda DRUŽBA u mestu Halombata u Mađarskoj

Isporuke crnog zlata tipa „Ural“ prema Evropi kopnenim putem (koji je Brisel isključio iz embarga), čiji je glavni kupac za Višegradsku grupu (ali i države Zapadnog Balkana) – budimpeštanski „MOL“, ovog meseca (juna2023. godine) porašće za 16 odsto u odnosu na maj iste godine. Mađarska i Srbija uskoro potpisuju sporazum o izgradnji cevovoda od Novog Sada do mađarskog Alđa, kojim će se Beograd povezati na „Družbu“, javlja iz Mađarske za Makroekonomiju akademik Vlastimir Vujić.

Posle najave iz Rijada da će Saudijska Arabija smanjiti proizvodnju nafte, ali i straha od poremećaja u tranzitu energenata kroz Ukrajinu (pošto je barel nafte na berzama već počeo da poskupljuje!) – EVROPSKE RAFINERIJE POČELE SU SVE VIŠE DA KUPUJU CRNO ZLATO IZ RUSIJE KOJE STIŽE NAFTOVODOM „DRUŽBA“, NAVODI VUJIĆ  dodaje:  ,,Isporuke ruske nafte tipa „Ural“ u Evropsku uniju preko južnog kraka „Družbe“, u junu 2023. godine bi trebalo da porastu za 16 odsto u odnosu na maj iste godine, jer rafinerije u EU nastoje da obezbede više ,,crnog zlata’’ zbog straha od poremećaja u tranzitu kroz Ukrajinu. Takvoj mogućnosti doprinela je činjenica da je transport ka Evropi naftovodom (kopnenim putem, dakle) ISKLJUČEN IZ EMBARGA!… Ali, ruta prolazi kroz Ukrajinu i pod stalnim je rizikom od prekida otkako je Moskva započela specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji’’, naglašava Vujić.

Ipak, očekuje se da će budimpeštanski „MOL“, glavni kupac nafte „Ural“ u Mađarskoj, Slovačkoj i delu Češke (sve tri zemlje su, uz Poljsku, članice „Višegradske četvorke“), u junu  ove godine preko „Družbe“ kupiti preko preko 900. 000 tona, odnosno za 150. 000 tona više nego u maju iste godine. Iz kompanije „MOL“ su poručili da nafta nesmetano stiže u Mađarsku preko „Družbe“ i da ne očekuju kašnjenja tokom narednih meseci, dodaje akademik Vujić.

                         Uz to, Mađari misle i na zemlje Zapadnog Balkana! Konkretno, u toku juna ove godine (na zajedničkoj sednici vlada Mađarske i Srbije) biće potpisan sporazum o izgradnji cevovoda od Novog Sada do mađarskog Alđa (kojim će se i Srbija povezati na „Družbu“, a konekcijama i Republika Srpska i Federacija BiH), saznaje Vujiš u izvorimja u Vladi Mađarske, Projekat izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske za Srbiju je izuzetno značajan, jer će dobiti još jedan pravac snabdevanja rafinerije „Pančevo“ čime bi se obezbedilo 5,5 miliona tona nafte godišnje), navodi naš sagovornik. I ako je velika zabrinutost da bi eskalacija rata u Ukrajini mogla da ugrozi izgradnju ovog cevovoda, na realizaciju ovoga projekta (koji će trajati nekoliko godina) – treba gledati strateški i dugoročno! Njegov cilj je da obezbedi veću sigurnost u snabdevanju naftom, a s obzirom na to da je izgradnja naftovoda PROJEKAT SA VIŠEDECENIJSKIM EKONOMSKIM NARATIVOM, ODLUKE O NJEMU NE MOGU SE DONOSITI NA OSNOVU AKTUELNIH POLITIČKIH DEŠAVANJA!

                         Na kraju, ističemo i to – da je mađarski energetski regulator (MEKN) 7. juna doneo odluku da „Prvo plinarsko društvo“ (PPD), u vlasništvu jednog od najmoćnijih hrvatskih privrednika Pavla Vujnovca – KAZNI SA 500 MILIONA FORINTI (1,3 MILIONA EVRA) ZBOG MANIPULACIJA NA TRŽIŠTU ENERGENATA?! TAČNIJE, PONAŠANJA PPD-a NA AUKCIJI GASOVODNIH KAPACITETA IZ AUSTRIJE (koja je bila održana od 17. do 26. januara prošle 2022. godine) – NEKOLIKO NEDELJA UOČI POČETKA SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI. MEKN NA TERET VUJNOVČEVOJ KOMPANIJI STAVLJA PODIZANJE CENE TRANSPORTA GASA IZ AUSTRIJE U MAĐARSKU I POPUNJENOST TIH KAPACITETA od samo 50 odsto – iako je interes zakupaca na početku aukcije bio gotovo 2,5 puta veći, javlja Vlatirimir Vujić iz Budimpešte. (B. Gulan)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *