JUBILEJ PRIVREDNE KOMORE VOJVODINE: Godine koje obavezuju

Obeležen je jubilej postojanja 102. godine rada PKV.  Dodelјene su godišnje nagrade za značajna privredna ostvarenja u 2020. godini

U Privrednoj komori Vojvodine održana je svečanost na kojoj je obeleženo 102. godišnjica postojanja a tom prilikom dodelјene su  nagrade i priznanja najuspešnijim privrednim društvima , privredniku i privrednici u godini za nama. Prvi put smo dodelili i priznanje „ Zlatno pero privrede“ za medijski doprinos razvoju privrede u AP Vojvodini.  Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da je veoma ponosan na činjenicu da je PKV jedna od najstarijih poslovno-privrednih institucija u državi, istakavši da je tokom tog vremena ona bila suočena sa brojnim izazovima, ali da je opstala zahvalјujući upornosti i doslednosti privrednika.

„Iza nas su 102 godine postojanja i rada Privredne komore Vojvodine i to je jubilej koji nam nameće veliku odgovornost. Ni u ovim teškim vremenima ne smemo da posustajemo, već moramo više i odlučnije da radimo na razvoju privrede Republike Srbije i unapređenju poslovnog ambijenta u Vojvodini“, istakao je Vučurević. Saradnja Privredne komore Vojvodine i Pokrajinske vlade intezivna je i svakodnevna. Zajedno radimo na promociji privrednih potencijala Pokrajine i umrežavanju vojvođanskih privrednika sa partnerima iz zemlјe i sveta.  Privredna komora Srbije kroz svoje aktivnosti i rad značajno utiče da se u našoj zemlјi kreira i održi još bolјi privredni ambijent. Kako bi se taj cilј ostvario, bliska saradnja Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Srbije od neprocenjivog je značaja istakao je Vučurević.

„Jubilej Privredne komore Vojvodine prilika je da se ukaže na značaj privrednih aktivnosti, razvoja ekonomije, uspeha privrednika i svega onoga što doprinosi našem razvoju. Privreda Vojvodine bila je ta koja je, u veoma teškoj godini za globalnu ekonomiju, u najtežoj godini od Drugog svetskog rata, uspela da održi privredne aktivnosti i da sačuva radna mesta, i to je ono što ohrabruje“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je protekle godine zabeležen i rast veći od 12 odsto u oblasti vojvodjanske polјoprivrede. Rast su beležile i neke grane od kojih to nismo očekivali, u uslovima globalne krize.

Tome su, kako je naveo, između ostalih, doprineli i privrednici kojima su uručena godišnja priznanja „Kosta Mirosavlјević“ za značajna privredna ostvarenja u 2020. godini. Mirović je ocenio da su oni, svojim rezultatima, dali značajan doprinos napretku ekonomije, zbog čega moraju biti u centru pažnje.

„Vojvodina je bila važan faktor ekonomskog razvoja i ekonomskog opstanka Republike Srbije u minuloj godini. Zahvalјujući vitalnosti naše privrede, znanju i ulaganjima uspeli smo da prošlu godinu završimo sa minimalnim gubicima. Država čini sve da izađemo iz krize u kojoj se nalazimo kako bismo još intenzivnije nastavili sa privrednim i javnim ulaganjima i što pre krenuli u novi ekonomski start“, rekao je predsednik Mirović.

Nagrade za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije uručeno je kompaniji „ Timkop“ iz Temerina, u oblasti polјoprivrede kompaniji „ Atos fruktum„ Mala Remeta; u oblasti usluga kompaniji „ NS Plakat“ iz Novog Sada. Nagradu za najušpešniju privrednicu u protekloj godini dobila je Dragana Đermanović „ Peper komunikejšn grup“ iz Novog Sada , a nagrada za najušpešnijeg privrednika uručena je Janošu Žemberiju „ Sat- Trakt „ iz Bačke Topole“ .

Ove godine prvi put je dodelјeno priznanje „ Zlatno pero privrede“ . Priznanje se odlukom Upravnog odbora PKV dodelјuje predstavnicima medija koji su svojim neposrednim profesionalnim angažovanjem doprineli afirmaciji privrede Autonomne pokrajine Vojvodine. Dobitnica ovog priznanja je Mirela Mitrić, novinarka Radio- televizije Vojvodine.

                                                                                                                B. Gulan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *