NOVOSADSKI SAJAM: Veliki šampionski pehar ide u Padinsku skelu

Ovogodišnji šampion u robnim grupama mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi je IMLEK, Padinska Skela, koji je Velikim šampionskim peharom nagrađen za vrlo visok kvalitet mleka, kao i širokog asortimana fermentisanih i proteinskih napitaka, na Novosadskom sajmu koji će 2022. godine biti održan od 21. do 27 maja

Srebrni šampionski pehar odlazi u Tijanje, a nagrađena je firma je DIKAN KOP, za vrlo visok kvalitet ocenjenog širokog asortimana kajmaka, polumasnih i punomasnih sireva. Peharom Novosadskog sajma nagrađen je zrenjaninski MLEKOPRODUKT za vrhunski kvalitet ocenjenih programa namaza i sireva.

Komisija Novosadskog sajma je radila tokom poslednjih dana aprila 2021. Godine. Vrednovala je 75 uzoraka mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda koje je prijavio 21 učesnik. Odlučeno je da Povelju Novosadskog sajma dobiju SWEET HOUSE CAKES, Šabac za veoma visok kvalitet ocenjenog programa sladoleda dobije i MLEKARA KIKINDA – za visok kvalitet ocenjenih kačkavalja i belih sireva.

Za vrlo visok kvalitet proizvodnog programa tvrdih sireva Plaketom Novosadskog sajma nagrađena je MLJEKARA KUPRES MILCH PTP, Kupres, BIH, a za vrhunski kvalitet ocenjenih kozjih i kravljeg sira PORODIČNA FARMA MILJANIĆ, Nikšić, Crna Gora.

Komisija je dodelila i jednu Diplomu sa posebnim priznanjem Živanku Radovančevu.

Priznanja će biti uručena na svečanosti u Kongresnom centru „Master“, gde će posebna čast najboljima biti ukazana i na Večeri šampiona u četvrtak, 26. maja.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, organizovano povodom 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma je počelo u februaru, a biće završeno tokom prvih dana priredbe. (B. Gulan)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *