NOVOSADSKI SAJAM: Završena izložba „SJAJ“

Na Novosadskom sajmu je završena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ. Trajala je četiri dana, a održana je od 31. marta do 3. aprila.  Ove godine nastupilo jetridesetak izlagača iz tri zemalje – Srbije, Poljske i Turske. Od ukupnog broja registrovanih posetilaca 90 odsto bila je stručna publika. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije.

Mnogi poslovni razgovori su završeni tokom četiri dana, ali ima i onih koji će se nastaviti po zatvaranju sajamskih kapija. SJAJ je prvenstveno bio mesto razmene iskustava i stručnog usavršavanja, izložbe nakita, poludragog i dragog kamenja, časovnika, opreme za bušenje ušiju, mašina i alata za zlatarstvo i časovničarstvo, opreme za izlaganje i pakovanje nakita i satova.Predstavljene su tehnologije u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja, kao i izrade nakita. Prikazane su mašine za livenje zlata, brušenje burmi i druge specijalizovane mašine namenjene ovoj delatnosti. Izlagači kažu da su zadovoljni posetom stručne publike i novim kontaktima za koje veruju da će prerasti u nove poslove.

Nagrađeni najbolji na „Sjaju“

Na Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva “Sjaj“ u Novom SAdu, uručena su priznanja za kvalitet eksponata.

•          SPASIĆ SATOVI I NAKIT iz Ćuprije, nagrađena je sa dve medalje. Zlatnom medaljom nagrađeni su za set minđuša, dok im je Velika zlatna medalja pripala za prsten pod nazivom „Ekser“, napravljen od 14-karatnog zlata.

•          Zlatnu medalju i Veliku zlatnu medalju, osvojila je ZLATARA ATINA iz Niša, za komplet prstenja i minđuša kao i za proizvodni program ogrlica, oba od belog i žutog zlata. 

•          Komisija Novosadskog sajma nagradila je ZLATARU JOVIŠIĆ iz Novog Sada, Velikom zlatnom medaljom za prsten pod imenom „Perućica“.

•          FAMIGLIJA ORAFI STANIMIROVIĆ iz Niša, osvojila je Veliku zlatnu medalju za set “Free love“ koji je izrađen specijalno za ovogodišnji nastup na sajmu.

•          Zlatnu medalju za set „Lara“, dobila firma TIM BEST DOO iz Beograda, za unikatni primerak ogrlice i narukvice od srebra.

Naredna priredba je jubilarni, 90.međunarodni poljoprivredni sajam koji će biti priređen od 20. do 26. maja, na zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma i Kongresnom  centru „Master“. (B.G.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *