RAČA: Otvaranje pogona za med

Nakon što je kriza izazvana korona virusom odložila otvaranje pogona za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ u Rači, stekli su se svi potrebni preduslovi da se ova dugoočekivana fabrika konačno otvori.

Svečano otvaranje biće upriličeno u sredu, 17. juna 2020. godine, u Rači. Očekuje se da će pogon svečano otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Svečanom otvaranju prisustvovaće i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, Nenad Savković, predsednik opštine Rača Aleksandar Senić i član opštinskog veća za investicije opštine Rača Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) poziva pčelare da organizovano, u velikom broju dođu, jer će to biti jedinstvena prilika za obilazak svih prostorija Pogona, u skladu sa tada važećim propisima oko suzbijanja širenja korona virusa, isitče dr Rodoljub Živadinović, direktor SPOS-a.

Tokom tog dana, na platou preko puta Pogona, biće priređena Prva nacionalna pčelarska izložba u Rači povodom Dana Pogona „Naš med“ doo.Učešće na izložbi je potpuno besplatno za sve zainteresovane (proizvođače pčelarske opreme, repromaterijala i pčelinjih proizvoda), ali je prijava obavezna. Oni koji izlažu med u SPOS-ovoj tegli to moraju naglasiti tokom prijavljivanja.

Zainteresovani se mogu prijaviti tehničkom sekretaru SPOS-a na 060/444-08-08 ili  spos.operativa@gmail.com

                                                                                                         B.Gulan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *