SAJAM TURIZMA NA NOVOSADSKOM SAJMU U NOVOM TERMINU

Međunarodni sajam turizma biće priređen u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra, sa svim dobro poznatim segmentima. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, a Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

Imajući u vidu da je od 16. do 19. novembra planirana i manifestacija „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekrektarijat za privredu i turizam, procenili su da je od strateškog značaja za našu zemlju, ali i Region Balkana, da se ta dva događaja ne priređuju istovremeno i inicirali pomeranje datuma održavanja Sajma turizma u Novom Sadu.

,,Svesni da oba događaja zavređuju pažnju stručne i najšire zajednice, ali i sa željom da se da prilika za predstavljanje učesnicima i šansa publici da poseti oba događaja, Novosadski sajam je prihvatio predloge resornog Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata da se 54. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, ove godine održi u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra“, kaže Slobodan Cvetović, generalni direktor Novosadskog sajma.

Navedena argumentacija je najracionalniji predlog za kvalitetno predstavljanje velikom krugu stručne i široke publike, usmerene na turizam i delatnosti u funkciji turizma. Shodno konceptu događaja, u susret predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni, ali i ranim rezervacijama letnjih aranžmana, kao i drugih, specifičnih vidova turizma, promotivnih i poslovnih aktivnosti, mogu biti postignuti  dobri poslovni rezultati.

Na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije i agencije, biće organizovani Hosted Buyer Program, B2B susreti, stručni skupovi posvećeni zapošljavanju i razvoju karijere u turizmu, Gastro takmičenja…, uz neizostavne sajamske popuste.

Prošle godine predstavilo se više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Iraka, Rumunije, Kipra, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Bugarske, a Zemlja partner 53. međunarodnog sajma turizma bila je Crna Gora. (B.G.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *