Успешно одржан први Моравски котлић

У недељу 27.08.2023. одржан је 1. Моравски котлић на Високој обали, село Стубал, Краљево.

Идући из правца Краљева, на излазу ка манастиру Света Петка, пре последњег мостића и продавнице, сокак десно, возите до краја и стижете на обале Западне Мораве. У Гугл мапама локација Потлићева колиба.

Дан сунчан, топао, народ весео, пун позитивне енергије, песма, игра… Да тога има још у Србији, сваког викенда, а често и црквеног празника код Потлића и Љубинка на Морави, Висока обала, Стубал, Краљево.

Координате имате, изволите дођите, потребна је само добра воља и мало душе. Локација је и даље тајна за политичаре, мада јуче за мало није пала Висока обала.

Пола сата пре почетка стигла је експедиција од двадесетак локалних функционера и привредника, али незадовољни дочеком и местом уз помоћ „домаћих издајника“ којима се више не свиђа родно село и народ, убрзо су побегли на непознату локацију, где неће бити суграђана да их питају за асфалт, воду, струју, чистоћу.

Овај пут Висока обала одолела је окупатору, докле, видећемо.

Зато, пожурите и првом приликом дођите, можда већ данас на Велику Госпојину.

Што се такмичарског дела тиче, жири под вођством Драгана Станојевића, доктора за туризам из Врњачке Бање и Борка Лазаревића, произвођача врхунске ракије из Кованлука код Краљева и  Љубо Бајчо из Стубла као чланова имао је тежак задатак да у две категорије изабере победнике.

У категорији рибљи паприкаш победио је Милоје Мишко Никић из Горњег Милановца, друго место припало је Јанку Обрадовићу из Ратине код Краљева, трећи је био Милан Обрадовић, отац друго пласираног.

У конкуренцији рибља чорба победио је доцент доктор Стојдиан Нешић из Краљева, други већ поменути Љубинко Јовановић, домаћин са Високе обале.

Свега овог не би било да Радомир Радомировић није средио Високу обалу. Старина од преко 70 лета, сам уз малу помоћ других.

Хвала му.

Малобројни спонзори су имали визију и подржали су манифестацију и идеју једног рибара из Кованлука који свој спокој тражи крај Мораве и често је код Неша Потлића на Високој обали.

Идеју је посебно подржао рибаров пријатељ Дејан Меркур.

Хвала и осталим спонзорима, додуше неки се нису ни појавили.

С вером у Бога, за краља и отаџбину!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *