U GORNOJ RADGONI U SLOVENIJI: Sajam nove generacije

Tradicionalni 56. Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam AGRA 2018 održaće se 25. do 30. avgusta. Država partner ove godine je Makedonija. Na na sajmu će se predstaviti više od 1.840 izlagača iz 32 države na prostoru površine 71.300 kvadratnih metara.  Očekuje se više od 120.000 posetilaca

Poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA kao najvažniji međunarodni sajam u ovom dijelu Europe, na dodiru Slovenije s Austrijom , Mađarskom i Hrvatskom, i ove godine, od 25. do 30. kolovoza, u svojoj 56. Održavanju potvrditi svoj renome i značaj. S posebnim naglaskom AGRA će ove godine predstaviti mlade u agrobiznisu, generacijsku obnovu, digitalizaciju, inovativnost, znanje i umrežavanje. Biće istaknute celine kao što su; hrana iz naše okoline, ekološka poljoprivreda, organski proizvodi za gastronomiju, održivo gazdovanje šumama, kao i poljoprivredna mehanizacija za visoko održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Sajam AGRA posjetiti će brojni ministri kao i ministarska i gospodarska izaslanstva iz Europe i svijeta, kaže Miran Mate, rukovodilac marketinga na sajmu AGRA2108.  ,,Najznačajnije slovenske institucije predstaviti će se na poslovnim B2B susretima i sajamskim prezentacijama. Država partner ove godine je Makedonija koja ovim nacionalnim nastupom omogućuje svojim izlagačima – predstavnicima makedonske poljoprivrede, gospodarstva i turizma uspostavu novih veza i kontakata, ciljanih poslovnih susreta kao i najširu promociju pred više od 120.000 posjetitelja sajma iz Slovenije i šireg međunarodnog područja“, kaže Mate.

Uz Makedoniju koja je zemlja partner, s nacionalnim i regionalnim izlaganjem predstaviti će se i Austrija, Hrvatska i Madžarska, Indija i Poljska… Ukupno, na sajmu AGRA predstaviti će se preko 1.840 izlagača iz 32 države na prostoru površine 71.300 kvadratnih metara.

Sajam otvara predsjednik Saveza seoske mladeži Slovenije Rok Damijan u nazočnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije, ministara i ministarskih izaslanstava Europske unije, predstavnika veleposlanstava i drugih visokih predstavnika gospodarstva i politike iz Slovenije, Europe i sveta.

AGRA U BROJKAMA

1.840 izlagača;

32 država;

24.000 m2 izložbenog prostora u sajamskim halama;

29.000 m2 vanjskih izložbenih površina;

3.000 m2 izložba životinja;

15.300 m2 pokusnih nasada, manjež;

Skupaj 71.300 m2 70.800 izložbene površine;

Sajam AGRA je 2017 godine razgledalo 120.000 posetilaca;

 

,,Svake godine sajam AGRA zaokuplja veliku medijsku pozornost. Akreditovano je više od 230 novinara iz Slovenije i inostranstva. Preko 95 odsto izlagača ocjenjuje sajamski nastup kao uspješan a tu ocjenu potvrđuje i kontinuitet njihovog dolaska i sudjelovanja na sajmu“, navodi Miran Mate.

Na sajmu će se sve zajedno održati 150 poslovnih, stručnih, strukovnih, natjecateljskih i zabavnih događaja, koji će se odvijati kroz sve vrijeme održavanja sajma. Posjetitelji će u Vinskom hramu  moći degustirati nagrađenih vina sa ocjenjivanja Vino Slovenija, Gornja Radgona, probati jela iz Agrine kuhinje koja su nagrađena na međunarodnom ocjenjivanju kvalitete prehrambenih proizvoda AGRA.

 

Bienalno, na sajmu AGRA održava se i 21. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike INPAK kao i izložba proizvoda koji su sudjelovali na ocjenjivanju „37. Slovenski Oskar za ambalažu“  Sajam AGRA je pravo mjesto za izlagače INPAK-a gdje mogu kvalitetno iskoristiti poslovnu priliku i ponuditi svoja rješenja za pakiranje i ambalažiranje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ostalim izlagačima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *