AGRESIJE HRVATSKE I SRPSKE STRANE

Svi su sve znali

 

Matrica etničkog čišćenja posvuda je bila ista. Nikoga se za ove zločine nemože abolirati. Crnogorske jedinice poharale su  Konavlje biser mediteranake kulture graditeljstva pogazivši građanskim ratom „etos Marka  Miljanova“ Sve je to   bio zločinački  podhvat građanske strane rata. Međutim, to nije moglo biti opravdanje za etnobanditizam, regularne države, protiv pobune  i instrumentalizaciju seljaka, otvaranje konc-logore i druge odmazde ruralocida nad preko 1200 srpskih ruralnih naselja RH. Nglašavam!, Sve je to činjeno u ime regularne, priznate države

(Da je Jugoslavija sto puta bila gora nego  što je bila, ovo što je iza nje ostalo sto puta je gore“.. Abdulah Sidran, Sarajevo)

Da je bilo agresije, i s  hrvatske i sa srbijanske strane, to se ne može poreći, jer smo vidjeli etničko čišćenje Hrvata u srpskoj paradržavi Republika srpska Krajina (RSK) u oko trista razorenih hrvatski ruralnih  naselja i urbanocid nad Vukovarom i Dubrovnikom,  brutalno granatiranje gradova po rubovima Zadra, Gospića, Karlovca, Siska,  Osijeka i centra Zagreba i dr,  ali i nad Sarajevom do apsurda, Mostarom i Stocem i drugim gradovima u BIH.Hrvatska i Srbija ničim nemogu  okajati agresivne zločine  rata za podjelu BIH i osnivanje koncentracijskih logora. Matrica etničkog čišćenja posvuda je bila ista. Nikoga se za ove zločine nemože abolirati. Crnogorske jedinice poharale su  Konavlje biser mediteranake kulture graditeljstva pogazivši građanskim ratom „etos Marka  Miljanova“ Sve je to   bio zločinački  podhvat građanske strane rata. Međutim, to nije moglo biti opravdanje za etnobanditizam, regularne države, protiv pobune  i instrumentalizaciju seljaka, otvaranje konc-logore i druge odmazde ruralocida nad preko 1200 srpskih ruralnih naselja RH. Nglašavam!, Sve je to činjeno u ime regularne ,priznate države.Tragovi fakata i arhefakata nedajuse izbrisati. Nacionalisti, pali ste u osveti na nivo  pobunjenika koje nitko nije priznao.    Dokazali ste da se građanskim ratom, kao najgorim  od svih ratova nemože  vladati. Napali ste antifašizam, kao zajedničku civilizacijsku memorijalnu baštinu, do uništenja gotovo svih spomenika, preko 3000, od umjetnika, koji su obilježili epohu, čije se makete nalaze u svim svjetskim galerijama, priča Svetozar Livada.

 

Kada ste izagnali „Olujom“ svu srpsku ruralnu populaciju, od preostalih oko 10.000, polovinu ste pobili., ili su nestali nekažnjeno, kaže Livada. Iza toga ste nadali zaglušujuću dreku, da su Srbi dobrovoljno nestali u organizaciji pararepublike, što je apsurd za svakog onoga koji zna što je seljak, kako živi i što mu znači zavičaj. Ni jedan seljak u svijetu nema rezervne njive, rezervnog zavičaja, rezervna groblja pređa. Seljak je gotovo istovjetan kao kmet, vezan za zemlju svoga zavičaja, i ona mu  je iznad politike svake državne doktrine Na ovu laž lapidarno je odgovorio  meritorni arbitar Žarko Puhovski u citiranon tekstu strana 105. Čineći to priznajete „legalitet toga vodstva koje nije biranjem nastalo“, nitko ih nije priznao itd. U to sam se empirijskom provjerom  uvjerio nudeći „Ze-4“ svi su općinski odbori Krajine pristali na to optimalno riješenje da rat prestane samo dva doktora kao gradonačelnici nisu me primili, Milan Bbić, stomatolog u Knin i medikus ,dr.Dušan Jović u Glini, sa istim  odgovorom da“ sa Tuđmanovcima  ne razgovara!“  U ostalom na pitanje štoće biti sa Srbima u RH, drugi čovijek Miloševićeva režima dr.Borislav Jović izjavio je :“ Vaši su nasbijte ih na kolac!“. I to ste činili nekažnjeno.

,,Ubijali su ljude selektivno, kao po leopardovoj koži, da bi slali poruku. Osnivali su kocentracione logore kao antiljudske i anticivilizacijske institucije, što je moderna povijest osudila sa zavjetom „Da se ne ponovi!“. Ni danas nitko ne zna koliko je najperfidnijim mučenjem Srba nestalo u Lori, Gospiću, Kulinama, Kerestincu, Zagrebačkom Velesajmu, Sisku, Osijeku Pakračkoj poljani, Vukovaru i drugim mjestima. Žrtve plaćaju obranu monstruoznom zločincu Tomislavu Merčepu, zvanom „Napoleon“, komandantu eskadrona smrti, ratniku prije rata. A,  on protokolarno kondolira, slavi „Pirovu pobijedu!“  Kada ste ubili tužioca Kalanja u Gospiću sa suprugom i nekoliko desetaka drugih , nakon nekoliko dana u Saboru ste donijeli odluku o njegovom  razrješenju , sa obrazloženjem: „nije došao na posao,“ koji cinizam! Svi ste znali za taj monstruozni zločin, jer to potvrđuju humanitarci koji su skrivali njegovog sina, da ne bude, također, ubijen.Što je  kasnije sudskim procesom dokazano.Nema toga čina ni države koji je iznad nevinog života pojedinca(pogledajte presudu Norcu“, navodi Livada.

 

“Nema zločina kojeg niste primjenjivali u likvidacijama Srba (zastrašivanje, mučenje, nezakonito izbacivanje s posla, na ljutu ranu još ljući otrovi, napajanje solnom kiselinom, mučenje induktivnom strujom, morenje žeđu i glađu,  klanje, kamenovanje izbjegličke kolone pred TV kamerama,pred  pojedinačno i grupno pišanje po grobnicama pred TV kamerama, čerečenje, bacanje živih žrtava u oganj vlastitih domova, ubijanje djece i potomaka pred roditeljima, ili obratno,nabijanje na kolac za tužbe srodnika nametanje takse, ili ovrhom naplaćivanje takse, silovanje, dovođenje kriminalaca da se iživljavaju i nakaza da posmatraju mučenje žrtava, itd. itd). Jeste li čitali intervijue Tončija Majića iz Splita , koji su godinama objavljivani u brojnim glasilima? Građanski rat. obilježen je  torturom, svim oblicima sadizma poznatih iz Alkazara i Abugraiba . Dovodili ste ljude u mučilišta iz Bosne, iz druge države, usvoje  konc-logore. Kad već nisu sudski odgovarali mučitelji, postavlja se pitanje, šta je sa zapovjednicima i komandantima konc-logora? Jedan danas slovi za eksperta za terorizam. Svi su sve znali, vrlo često i torturu prezentirali javnosti, da unesete paniku, prijetnje i stra“,  ukazuje naš sagovornik.

Dokazi i činjenice…

Oko 60 stigmatizirajućih pojmova koji su povijesno pripisivani Židovima, pripisivali ste i Srbima: „Srbo-komunisti“, „Jugokomunisti“, kao da nije oko 80.000 ološa komunističkog, Hrvata, prešlo u HDZ i postalo vodeće jezgro etno- banditizma, s ustašoidima i i udbovacima. Da  navedem samo neke: Tuđman, Boljkovac, Bilanđžić, Manolić, Šeks, Perković, Brozović…do u nedogled. Pa zar niste simbiozom ustaštva i udbovaca stvarali krizne stožere? Od preko  8oo udbovaca  blizu 750 preuzeli ste iz predhodnog režima. Upitajte o tome Šeksa, koji je sve zločine ozakonio, da bi se mogli braniti Ajhmanovom logikom: „banalnost zla“, „Sve je bilo po zakonu!“. Ne samo da ste Srbe stigmatizirali antipovijesno, kao remetilački faktor, rak ranu na hrvatskom tkivu, ološ, nego ste unijeli i neke nove antropološke pojmove za njih: da imaju šiljate glave, da im treba proučavati mozgove,dakle, Sotonizirali ste Srbe. Stvarali ste od njih nepovjerljive nakaze: „Ne vjeruj Srbinu ni kad darove donosi!“, rečeno u Saboru, uz frenetićni aplauz! Negirali ste, i dalje negirate, žrtve koje ste proizveli, a praktično nema srpskog sela u kojem u građanskom ratu nije netko poginuo, ili nestao. Uništavali ste namjerno njihovu nadgradnju, kao da nije dio naše zajedničke kulture i baštine, njihove institucije i gospodarske objekte, kao da nisu zajednička svojina sistema i bogatstva naroda. Ili ste bosanske Hrvate u nerazorene bolje srpske domove uvlašćivali, a da Srbe niste mogli razvlastiti.-deposedirati.

Poslije „Oluje“, prostor prognanih Srba pretvorili ste u najveći pljačkaški prostor, koji povijest naših prostora ne poznaje.Ova pljačka i danas traje , sječom gajeva, odvozom ruina za nasipanje putne mrežei građevinskih radova ili putne mreže odnošenja preostalih ograda, brvnara, spomen mramora sa srpskih grobalja. . Došli ste do „humane“ ideje da manastire, koje su i Turci poštedili, pretvorite u smještaj ostataka ostataka ostarjelih Srba, poslije pogroma i progona, da se morao angažirati Sveti sinod i međunarodna diplomacija.

 

Eskadrno smrti

Državotvorci, revalorizirana povijest to vam ne može oprostiti  „Nema svjedoka, pa nema ni zločina!“. Zbog toga za zločine u „Oluji“, nitko nije odgovarao. I kad se identificira vojna jedinica, ne može se naći konkretni pojedinac Tu ste složni  pred sudovima, da štitite zločinca. Razvili ste teoriju“ da „Hrvat u Domovinskom ratu ne može napraviti zločin“. Notorni zločinci postaju  počasni građšani svojih gradova, imaju olakotne okolnosti do abolicije, ako su dragovoljci.Ovaj apsurd graniči sa rasizmom Hrvata, kao zaštićenog-aboliranog nadčovijeka./12/  Na primjer,nevoljko i rašomonsko suđenje  Mihailu Hrastovu   u Karlovcu i monstruoznom komandantu eskadrona smrti, Merčepu, zvanom „NAPOLEON“.čije suđenje teče skoro poslje četvt stoljeća,kao antologijski je oblik posrnuća pravosuđa, jer je ubijao u ime države prije nego je priznata na monstruozne načine, minirao objekte, vodio hordu “eskadron smrti „,a za kaznu promoviran za savjetnika ministra unutrašnjih poslova“.

 

Cinizmom na svoju štetu, na mjesto memorijalne ploče poklanih Srba u pravoslavnoj crkvi u Glini, stavili ste natpis „Hrvatski dom“, kao da je klanje ljudi hrvatska kućna radinost.Novo izabrani  župan  Sisačke županije prijeti „simpozijem ću dokazati ,da nije bilo pokolja u Glini!“!Općinska uprava Gline izdaje zabranu srodnicima da nemogu kondolirati   na mjestu zločinaaje., nego jednom godišnje na groblju.. Ne ličili vam to  na državno ponovno ubijanje već davno poklanih i sadističko poniženje srodnika? (13)    Razorene prostore cinično nazivate prostorom“ od posebne državne skrbi“. Hoćete Srbe izmjestiti iz zajedničke povijesti, unatoč svih suprotnih fakata i arhefakata. Na primjer, niste dozvolili da se Srbi registriraju sui generis, kao autohtona društvena grupa, prisutna, nekoliko desetaka generacija, više od šest stoljeća u Hrvatskoj, lli preko- najmanje 21 generacija. Tada bi njihove potrebe institucija bili dužni alimentirati tzv. glavarinom, proporcionalno po poreskim obligacijama. A sada alimentirate, sitnim crkavicama, kvotnu političku elitu,  kao koalicijske partnere svih vlada da glasaju za zakone, i kada su protiv Srba, na primjer, Zakon o poljoprivrednom i općinskom zemljištu. Koliko ste zahirili u zaslijepljenoj mržnji, govori činjenica, da spomenik neimaru civilizacije Nikoli Tesli u Gospiću, ne može biti vraćen na mjesto gdje je nekada bio, samo zato što je Srbin.

Bez Srba, pitanje kakvi bi nam bili katastri, granica, političko osviještenje, sadašnje džavne granice. Srbi su dali veći obol, srazmjerno svojm broju, obrani predziđa kršćanstva, žrtvujući cijele generacije, gradeći naselja na limesu, putnu mrežu, humanizirajući prostor, nego bilo koji drugi etnicitet. uključujući i hrvatski. Pogledajte četovođe, generale,(14/, barun-Mika  sastav regemenata, raspored srpskih naselja Like, Korduna i Banije u vrijeme Vojne Krajine.u obrani „predziđa..“

 

Pljačke

U Drugom svjetskom ratu, zajedno s hrvatskim antifašistima, obranili smo čast i donijeli slobodu  umjesto Ruzveltova prijedloga da se Hrvatska zbog  monstruoznih zločina  kvislinga stavi memorandumom pod „međunarodni protektorat“ zbog jedinstvenih oblika  genocida. O tome je je na  prigodnom  skup u staroj vjećnici, 27 februara 2016 u  Zagreba prigodom proslave osnivanje  Desetog zagrebačkog  korpusa( govorio je  DR DANIJELA IVIN, povijesničar koji je lapidarno  iznio sve elemente kako  su saveznički vođe 1943. razmatrali uređenje našeg prostor pri čemu je Ruzvelt  predlagao stavljanje hrvatske pod“ protektorat zbog genocida“)  Ist autor je godinu dana ranije, točnije 16. svibnja 2015 suptilnom analizom razbio  „BLAJBURŠKI MIT“ da se na blajburškom polju nije dogodio niti jedan zločin osim predaje kvislinga.  Naravno ne negirajući zločine koji su se dogodili okolo i na drugim mjestima. ( vidjeti o tome opširnu analizu u subotnje prilogu istog dana Jutarnji list str 74 . 16 svibnja 2015. god.) Ističem da su se srpske generacije žrtvovale, dajući cijeli prostor kao logistički osnov otpora Pogledajte sastav Prvog korpusa NOV, s  preko  90% Srba, i činjenicu, da je samo deset posto preživjelo. Pogledajte, gdje su bila sjedišta glavnog štaba NOB u Hrvatskoj, ZAVNOHA i drugih novonastajućih institucija. Sve su nam moderne institucije Republike Hrvatske nikle u srpskim prostorima i naseljima, koje ste razarali u ovom građanskom ratu, negirajući srpski antifašizam. Čak ga  kao civilizacijsku tekovinu pokušavate podjeliti na hrvatski i srpski Notorni je zločin razdvajati srpski od hrvatskog antifašizma, kada je antifašizam civilizacijska tekovina. Ali samo za vas, tribalce, to nije. Hoćete pored  lustracije Srba još jednu najavljujuću lustraciju „OLUJU“ U Istočno Slavonijij. Danas to falsifikatima gurate u udžbenike, trujući naredne generacije. Opljačkali ste Srbe u gradovima i selima, nekažnjeno. Iz gradova ste istjerali 124.000 građana, otevši im stanarsko pravo (s oko 60.000 stambenih jedinica) samo zato što su Srbi i da namirite Tuđmanovu kvotu: „neće više biti 12 odsto Srba i šest odsto Jugoslavena, nego ukupno tri odsto. Sve je to Tudjman javno govorio, navodi Livada.

 

Izmišljali teroriste

Izmišljali ste teroriste, snajperiste u gradovima, ali ih u urbanim Srbima niste mogli naći, jer su vas nadvisili, nisu pristali na građansku bratoubilačku prirodu rata i kada ste ih ubijali, deložirali, pljačkali, progonili i u logorima mučili. .Pouzdano znam da  Nadan Vidošević  i Jadranka  Kosor nisu toliko mrzili nekadašnje nosioce stanarskih prava koliko su žudili  za vrijednostima, vrijednosti i lokacija  tuđih stanova   Dakle, oteli  ste prognanim Srbi stanarsko pravo, odnosno oko 90% vlasništvo, da namirite šogune  da Srbe lišite obrazovane elite, otevši im sva dobra, koja nisu mogli ponijeti sa sobom. Bilo ih je stravično gledati postrojene na Sveticama na odlasku,pretraživani, da ne nose oružje, a onda su im otimana dobra, koja su se pljačkašima pretresa  svidjela.

 

U Zagrebu se dogodilo najmorbidnije ubojstvo, najprije  poznatog sindikalca  Krivokuće , zatim porodice Zec, s dvanaestogodišnjom djevojčicom bačenom na smeće. To je bio klasični državotvorni terorizam(18) vidjeti posebno poglavlje znanstvenika V Obradović) Stravična poruka Srbima.  Dugo poslije oktroiranog mira, gradonačelnik metropole, socijademokrata Milan Bandić, organizirao je miting veterana i građana, da iz trideset tisuća grla, građana metropole kliču „Ubij, ubij, Srbina!“ Po popisu 2011. Zagreb je imao samo 17.526 Srba, jer je oko 60% prognano.. Danas, sigurno znatno manje zbog naglašenog mortaliteta ostarjelih Srba. Prema obrednim ukopima i krstitkama na stotinu sahrana Srba rodi se u Zagrebu samo jedno srpsko dijete. Prirodno je, da na smanjenje utječu i migracije, spajanje porodica s izagnanim, ali to treba posebno istraživati za nestanak Srba na ovim prostorima.

 

U Splitu, starodrevnoj metropoli Cara Konstantina, prognano je 5.526 Srba s otetim svim dobrima. Dakle, ni stari urbani primorsko-lučki–mediteranski grad nije mogao odoljeti zločinu progona drugih. Tamo je deložirano preko 10.000 pripadnika drugih etniciteta, koje je obavljala ustašoidna jedinica prozvana po najkrvoločnijem razbojniku iz NDH Bobanu, tzv. „bobanovci“. Nedavno joj je podignut spomenik, u čast što se borila protiv „antifašista“, u režiji gradonačelnika, socijaldemokrate Baldasara. Dokaz je to koncenzusa svih političkih stranaka za čistu nacionalnu državu bez Srba.

 

Iz Rijeke, također lučkog grada, izagnano je, prema popisu 2001. godine, od 18.891 Srba, skoro polovina (9043); iz Osijeka je etnički počišćeno, od 15.985 Srba, 1o.513; iz Karlovca je izgnano, od 14.529 Srba, 10.134 i svedeni od 24,22% na 8,34%; iz Dubrovnika očišeno je, od 4.342 Srba, njih 3.110 i svedeni sa 31,63% na 15,23%. Iz Vukovara od 14.425 Srba, očišćeno je 4.419. U Daruvaru, od 3.083 Srba, svedeni su na 1.495. i smanjeni za polovinu, sa zastupljenošću od 15,23%. Iz Knina od 9.857 Srba, koliko ih je bilo 1991.g., etnički je počišćeno preko osam tisuća i svedeni sa 80,02% u 1991.g. na 10.51% popisom 2001. Iz Udbine očišćeno je etničkim čišćenjem 868 Srba. To je najbrutalnija odmazda u jednom urbanom mjestu poslije Knina. Srbi su u Udbini etničkim ćišćenjem svedeni od 80,38% 1991. na 22,59% 2001. god. Oba ova grada su novonastajući mit, s tom razlikom što je etnička struktura u Kninu u potpunosti promijenjena koloniziranim Hrvatima iz BIH i grad pretvoren u socilalni slučaj. Dakle, pored evidentnih činjenica, nitko se pred falcifikatorima ne usudi spomenuti etničko čišćenje Srba, , niti građanski rat, kao ambijent u kome se to događalo. Bulazni se: Srbi otišli iz obijestii, dobrovoljno, ne vole zavičaj, hrvatsku državu. A, pored vatrenog oružja, avijacije, kanonada,“orkana po kolonama civila“ masakra, izbjeglice su kamenovali u izbjegličkim kolonama, kao u srednjem vijeku plemena, ili Arapi u nekim sredinama danas. Kada sam američkom ambasadoru rekao: “guverneru“ što nisi obrnuo kolonu traktora, mali sine velikog oca „ užasno se“ naljutio. Pa u čemu je bila krivnja tolikog broja nevinih, čestitih ljudi, osim što su bili Srbi? Svi i da su htijeli! nisu mogli biti krivi. Ne aboliram niti jednog srpskog zločinca . Nprotiv , sa prezirom osuđujem.Sve zločine vršili ste s krunicama  oko vrata  i brevijarima u džeovima ili ruksacima izdajući sebe i sve kršćanske,građanske  moralne ljudske i vrijednosti .A poznato je da nema niti jedne države u svijetu koja je iznad jednog nevinog života.

 

Kao zaključno,  na osnovu egzaktnih matematičko statističkih, cenzusnih pokazatelja provjerljive naravi, za povijesni zločin., koje navodimo u demografskoj analizi po gradovima i selimas brojevi od oko 700.ooo prognanih i opljačkanih sami po sebi vas optužuju posljedicama demografskog sloma ( vidjeti tabelu po županijama).To se ponavljam  ne može  opovrći, sakriti ili negirati.  Iako to  flagrantno činite.Kao što znate, zločin i zločinac uvijek je konkretna ličnost i čin zločina,po tome su utuživi. Obnovom ustaškog sindroma, kao najmračnijega doba iz vlastite povijesti, napali ste srpski kolektivitet u svim domenama zajedničke povijesti i baštine. Napali ste zajednički jezik, pismo, zajedničku povijest, razvoj političke svijesti i obrane integriteta ljudi i prostora , itd. Kontrarevolucijom i izmjenom društvenih odnosa, posebno ste napal antifašističku zajedničku memoriju, pa ni grobove, kosturnice ni groblja niste pošedjeli.

Vandalizam

Mrtve su pretvorili u strateške državne neproijatelje. Toga nigdje u modernom svijetu nema. Ponizili ste svoje najveće umjetnike, čija su djela u svim svjetskim galerijama prihvaćena kao svjedočanstvo martirskog   vremena. Vi ste ih rušili i razarali i tada kada su bili jedini umjetnički ukras gradova i sela i dokaz martirstva srpskih i hrvatskih neimarskih generacijskih stradanja. Niste poštedili ni 40.000 kompleta Enciklopedije Leksikografskog zavoda, bacanjem u rezalište. Odmazdom prema Srbima, negirate njihov generacijski obol zajedničkoj obrani i integritetu ovih prostora. Od antifažizma, napravili ste prigodničarsku lakrdiju.  Nazivate  ga „floskulom“ De iure, odričete se NDH, a defakto alimentirate njhove represivne organe najbrutalnije kvislinške tvorevine, pod vidom „Domovinska vojska“ .I to  po višem koeficjentu od antifašista!  Na to vas mora Efrem  Zurof upozoravati. Kadgod idete u Izrael kao u Kanosu  prisjetite se  hrvatskog antifašizma, a kod kuće ga tretirate kao prigodničarsku lakrdiju.

Napali ste minuli rad najproduktivnijih generacija, koje su prevele seljačko u industrijsko društvo, pljačkom minulog rada i tekućim „haračima“ da po degresivnoj skali mortaliteta umiru tri i pol godina ranije.. Pokidali ste kontinuitet gdje se nije smjelo, pretvorbom, čitaj pljačkom stoljeća, osiromašili ste vlastitu zajednicu, zloupotrebom države protiv vlastitog društva. A Srbi ne samo što su ljudi, kao i vi, nego povijesno stoljećima dio ovoga društva. Razarali ste ili pljačkali njihova dobra, stimulirajući zločine i zločince, nekažnjeno, da ostvarite kompletnu lustraciju Srba. Danas se nalazimo u stanju nemogućnosti društvenog dogovora: kuda i kako dalje. Jednu trećinu teritorija, gdje su živjeli Srbi, pretvorili ste u mjesečevu površinu, uz slavlje, fanfare i koncelebracije. Proveli ste najbrutalniju lustraciju srpskih kadrova i Srba po gradovima i selima i novu i dalje zazivate . Militarizirate društvo kroz tekstove glavnih novina za progon drugih i drugačijihs permanentno udarnim kolumnama, naročito“ Kršćanska sadašnjost“ . .. Kulturom laži, slaveći kulturu smrti, razvili ste, falcifikacijom, mitovima pandemičnu mržnju, koja traje u nedogled./19-Dokumenta/ To vam rade, neki  znanstvenic, neki urednic, nekii klerici a i  neke institucije nesređene države  Uveli ste kunu, da svakoga, svaki dana i noć, podsjećate, da je ovdje nekad bila najmonstruoznija kvislinška tvorevina NDH. Stvarali ste po njenom uzoru logore i mučilišta i nijednog procesuiranog zločinca iz vlastitih redova niste osudili, s dubokim uvjerenjem kajanja i katarze, da je doista napravio zločin. Crkveni prelati, klerofašistoidni talibani, privatiziraju povijest. Osuđenog zločinca odlukom međunarodnog suda za zločine u BIH, proglašavaju hrvatskom vertikalom, bez stida i kajanja pred crkvom, narodom i svijetom (pomoćni sisački biskup  Košić) Pristali ste besramno na građanski rat: “Rata ne bi bilo da ga mi nismo htijeli…….“/Tuđman/, antiljudski i nemoralno, žrtvujući da ponovim oko 15% vlastitog stanovništva, dovodeći demografski korpus do sloma, a srpski do biološkog sloma. Tragizam državotvorne politike šovinizma i ksenofobije ogleda se u činjenici da se niti jedan učeni demograf ne usudi analitički istraživati kobne ratne posljedice etničkog  čišćenja za kataklizmične posljedice  demografskog  sloma. Dakle, i nauku ste uništili podređujući je šovinističko ksenofobičnoj  politic.i  Cijeli svijet naziva ratuRH  građanskim samo vi  neostaljinistički  „Domovinskim!“

Živite u uvjerenju da pravnici određuju prirodu rata, a nju određuju žrtve i razaranja, koje ste u ime države sijali nemilice, nekažnjeno. Progonom ste i selektivnim povratkom srpskih prognanika, oduzeli minuli rad generacijama, da umiru ranije. Samo u Srbiji ima 52.000 prognanih Srba, kojima ste oduzeli mirovine. Zatim, oduzeli ste državljanjstvo svoj rođenoj djeci i djeci u majčinim utrobama, začetim na ovim prostorima, bez krivnje,  Falcifikacijom, mitovima i lažima, razorili ste sve povješću provjerene istine o sebi i zajedništvu sa Srbima. Sve  su to nedjela samoskrivljene nezrele elite vlasti u korist vlastite nesreće. Stvorili ste poseban Ustavni zakon o nacionalnim manjinama, kojima mašete pred Europom, ali ga ne primjenjujete, ili ga rigidno selektivno primjenjujete i dokidate (klasična kelzenovština!). Ne možete urediti državu, da odustane od napada na vlastito društvo, vlastito pismo, vlastite norme  običajnog i pisanoga vlastitog i europskog pravo.

 

Živimo u posvađanom i duboko podijeljenom društvu u kojem šoviništi, militarizirana crkva, ratni veterani, poput pazdarana, privatiziraju državu kao prćiju, nekažnjeno. Podržavate bukače, koji prijete „baukom komunizma“ i nužnom lustracijom, kao da već nije provedena po gradovima i selima. „Oluju“ zazivate u Istočnoj Slavoniji i progone Srba, ćirilicom. Umjesto slavlja mirne reintegracije slavite „Pirovu pobijedu“ Narcisoidno, cinizmima lažete sebe i svijet, da Srbe štitite po najvećim standardima, a ubili ste 70 povratnika, bez suda, mnoge na monstruozan način, da pošaljete poruku što Srbe čeka, ako se vrate. Čak ste nekažnjeno ubili i zaštićenog haškog svjedoka, Milana Levara i 15 povratnika-Srba, samo oko Gospića, i među njima jednog umirovljenog generala .A kada se sjetim ratnog doba, zatim poraća, poslje Drugog svjetskog rata, povratka ljudi sa ratišta i iz logora širom Europe, svjesnih umiranja Hrvata i Srba za bolje sutra i praštanja, srpskih samarićinstava, smanjivanja etničke distance, mješovitih brakova, solidarnosti u obnovvi zemlje, ne mogu pojmiti da se radi o istim narodima. Sada se stalno vraćamo na godine 1941. i 1991. Dakle , na prapočetak i početak.

 

Bogata zemlja, siromašnog naroda

Čak crkva prijeti ustankom 1.600 župnika i 4.000 laika protiv „nenarodne – legalno izabrane- vlasti“. Zemlja nikada bogatija nije bila, nego danas, a narod siromašniji, država pred bankrotom, sa najvećim socijalnim razlikama u povijesti, a crkva s okreće obilju i nasilju, odstupajući od misije, bez srama. Za crkvu u Kninu, mjestu novog mita  plaćate 10.milijuna kuna a deset tisuća kninjana živi u socijalnoj komi. Crkva privatizira povijest, nije osudila fašizam niti fašiste iz svojih redova.

 

Suđenja Srbima

Suđenje Srbima vratili ste u Tursko doba: „kadija te tuži, kadija ti sudi“. Javno mnijenje je prožeto organizacijom mržnje protiv drugoga. Sa trgova i sportskih borilišta kliče se besramno pred svijetom: „Ubij,ubij Srbina!“ „ Za dom spremni“ A onda molite svijet antifašističke Europe za milost  zbog vlastitog manifestiranja fašističke heraldike. Kao što su ustaše pobili sve Židove, u NDH, to isto žele državotvorci Srbima, na perfidan način: izgnanima oduzimanjem imovine, stečenih prava, razbijanjem porodica, reduciranjem, mirovina, oduzimanjem stanarskog prava, državljanstva,  Srbi danas žive u selima koja to ni po čemu više nisu, bez potomaka, rođaka, kumova, bez ijedne palijativne institucije. Učinili ste, dakle, ono, pod kraj 20. stoljeća, što su Amerikanci učinili Indijancima, daleko ranije, Australci Aboridžinima, a Turci Jermenima, samo na perfidniji način. Kada ste pojam Srbin pretvarali u psovku, u zaglavlju lokalnih novina Slavonije, pisalo je: “Srbi, prokleti bili ma gdje bili!“ . Na „zidopisu“ u Osijeku i danas stoji: “Sjedi Srbin ispod krsta jede govna sa tri prsta“. Niti jedan prelat, na ovu morbidnost, nije se pobunio u ime: “Boga oca, Boga sina i Duha svetoga!“, dakle, kršćanske, fundamentalne „trijade“. Ministar prognanika, bibličar, na promociji svoje knjige, kaže pred kamerama TV, da su Srbi dobili što su tražili i zaslužili. Revalorizirana povijest, ma što vi o sebi mislili, radili i falcifikacijama pisali, na strani je istine, koja ovakve zločine  osuđuje To je slika novonastajuće elite vlasti koja je ozakonjeno  opljčkala svoj vlastiti narod  nekažnjeno.

 

Ponavljam, žrtve, materijalna razaranja su mjerna jedinica prirode svakoga rata. A svaki rat sam je po sebi zločin. Zbog koncenzusa lustracije Srba, oni nemaju danas niti jedne svoje institucije, osim okljaštrene i opljačkane pravoslavne crkve i morbidnih ukopa, a pravoslavna crkva držala je oko 2,5% zemljišnih i šumskih površina od jedne trećine ukupog srpskog katastra. Imala je pravoslavna crkva i druge svoje vlastite i zavještane nekretnine. Rat je sam po sebi zločin,kako već napisah a vi falcifikacijama rata pjevate mu ode, dižete mu zavijetne crkve, spomenike, kažete da je “ čist kao suza“. Kojeg li apsurda! Pa odkuda je toliki zločin na ljudim, nadgradnji, institucijam itd. i kako je nastao? Da ciničan budem, državotvorci, sve ovo „pusto tursko“ na hrvatski način, rezultat je Tuđmanovog safarija, etnobanditizma“, da ostvari svoj antipovijesni teorem, da je genocid koristan čin za “popravljanje povijesti“. Ova povijesni zločin Krleža bi cinićno nazva sučeljavanjem „hrvatske kulture“ i „srpskoga junaštva“. A neki se golim okom vide s Mjeseca. Zato vas izvornom demografskom faktografijom i na osnovu pisane građe evidentnih zločina, uvjeravam, brojkama, krivuljama, postocima, trendovima da prestanete kulturom laži i falcifikatima slaviti kulturu smrti, reciklirati rat poslje najgoreg građanskog rata, obnavljati posijanu mržnju, umjesto stida, kajanja i težnje ka civiliziranoj katarzi.

 

Da zaključim, poznato je da je Sao –Krajina  bila zaštićena zona  snaga OUN, da su se neki seljaci sklonili u jedinicama  UNPROFORA, a kasnije nekažnjeno nestali, da su Oluju planirali američki oficiri, neke sam upoznao,da su oružane snage Nat-oa razbile veze komunikacija, da praktično nije bilo obrane teritorija, osim sporadičnih čarki, ali da su razaranja, ubijstva nevinih bila masovna, da se išlo na sigurno po modelu nekaznjenih 26 požeških sela kao pilot projektu za Bljesak i Oluju. Ovdje je  američki ambasador, nezvanično,  Petar Galbrajt bio guverner.  Dakle, po starom pravilu ovdje se povijesno ništa presudno ne događa bez trećeg. Pa i presuda za zločine „Oluje“, režirana je i oktroirana. Zar vam nije poznato da prirodu rata određuju, valoriziraju učeni  povijesničari na osnovu fakata i arhefakata poznati kao revalorizatori“istina“-ponavljam višekrtano žrtve, razaranja, a ne sudovi prirodu rata određuju i dokazuju  ?

O tome analitička građa koju  ispisujemo, za svakog provjerljiva građa, ne dvojbeno govori, da se radi o povijesnom  nekažnjenom zločinu kao izrazu planirane i ostvarene  politike na štetu demografskog korpusa u cijelini ,žrtvovane sudbine srpskog  naroda u RH, dovedenog do kompletnog biološkog sloma i uskorog potpunog nestajanja.

B. Gulan

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *