DUŠAN VUJOVIĆ: Svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš!

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš kako bi im, u ekonomskom smislu, svima bilo bolje, i istakao da je bitno da je sadašnja Vlada Srbije pokazala da su poboljšanja moguća.

„Bitno je da smo pokazali da su poboljšanja moguća, svaki dan ide sve bolje… ali svi moraju da budu svesni da i dalje postoje ograničenja“, rekao je Dušan Vujović, minitar finansija  u Vladi Srbije za Radio televiziju Srbije, na završetku Biznis foruma na Kopaoniku 2017. godine.

On je naglasio značaj sve većeg poverenja ljude u ekonomske mere Vlade ukazavši istovremeno da „svi moramo da stegnemo kaiš“ da bi izšali iz zatečenog stanja.

U istoj emisji, predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović je ocenio da pre smanjenje poreza i povećenja plata i penzija treba povećati investicije u infrastrukturu. Upitan o stavu Fiskalnog saveta o mogućem smanjenju poreza na na plate i povećenju plata i penzija, Petrović je rekao da su „prioriteti malo drugačiji“.„Ako naplata bude veće od očekivane onda prvo treba povećeti investicije u infrastrukturu“, rekao je on upozorivši i na visoki javni dug.

Po onome što pričaju vladari nad Srbijom, rezultati su impresivni, najbolji na svetu, a za preživljavanje mora da se stegne kaiš?! Proizvdonja raste, pune su kase para, plate su sve manje (veće samo od makedonskih) i narod sve više prevrće po kontejnerima da bi preživeo? Ni ovo nema logike sa rezuzultatima o kojima se hvali Vlada Srbije! Stalno daje nova obećanja, narod im vruje I očekuej da se to konačno otvrdi I u životu? Ali, će još počekati o dove vlasti da se to dogori!

Vlada Srbije se hvali sa rastom proizvodnje (većim nego u razvijenim zemljama EU, više od 3,5 odsto obećavaju u 2017. godini) i stabilnim dinarom. Ako je dinar tako stabilan i sve je bolje nego u razvijenim zemljama, postavlja se pitanje, zašto onda dinar nije konvertibilan? O njegovoj konvertibilnosti se ne govori, a stručnjaci koji misle kao vladajuća oligarhija (SNS i partneri na vlasti) čak pitaju šta je to konvertibilni dinar. Ako je privreda stabilna i dinar stabilan, kako ga predstavljamo, pitanje je bez odgovora za sada, zašto dinar nije konvertibilan? To je tabu tema na svim stručnim skupovima ali i na konferencijama za novinare Vlade Srbije!

B. Gulan

 

 

 

(9. mart 2017.g)

 

Jedan komentar

  1. Поменути министар је под патронатом Светске банке већ дужи низ година, рекло би се деценија. Зар очекујете другачије изјаве?
    Човек који је радио за више хиљада долара одједном је министар за добробит и препород Србије за тричавих сто хиљада динара. У то ретко ко може да верује.

    Господине Гулан, имајући у виду да се бавите пољопривредним активностима занима ме ваше мишљење на основу закона који ће ступити на снагу по основу продаје земљишта почевши од 1. септембра текуће године?
    Хвала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *