SARADNјA NAJBOLjIH SELA SVETA: Potpisan sporazum između dva turistička sela sveta

Krajem prošle 2021. godine, Generalna skupština Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija sa sedištem u Madridu, u konkurenciji više od 170 prijavlјenih sela iz 75 zemalјa, dodelila je titulu najbolјeg turističkog sela na svetu Mokroj Gori iz Srbije i Solčavi iz Slovenije.

(Foto Gordana Mirković)

U Užicu je potpisan Protokol o saradnji između dva najbolјa turistička sela sveta za prošlu godinu, a to su naša Mokra Gora i slovenačka Solčava. Protokol su, kako prenosi Tanjug, potpisale direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Ðorđević Arsić i Darija Knez iz Centra Rinka, Javnog zavoda za turizam i održivi razvoj Solčeve. Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je naglasila da je svaka saradnja put za upoznavanje i zbližavanje naših naroda, izgradnju mostova prijatelјstva i razumevanja.

U ime opštine Solčava, koja se nalazi u jugozapadnom delu Štajerske obratila se županja Katarina Prelesnik i istakla da se kreće saradnja u oblasti turizma a da se nada da će se uskoro pokrenuti i saradnja u mnogim drugim oblastima. (B. Gulan)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *