SEE ENERGY- Connect&Supply investiciona konferencija, Novi Sad, 01-02. oktobar 2020

Podsticaji razvoja i realizacije investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije u poljoprivredi i građevinarstvu

Druga po redu međunarodna stručnA nvesticiona konferencija SEE ENERGY- Connect&Supply II 2020 održaće se 01. i 02. oktobra u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu.

Organizator Nacionalna Asocijacija za biomasu „SERBIO“ u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI (Nemački program „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji), ima za cilj podsticanje razvoja i realizacije investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije kao i umrežavanje raspoloživih domaćih resursa sa investicionim potencijalima domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.
Konferencija će okupiti preko 200 učesnika iz 100 kompanija iz Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije i Slovačke, kao i predstavnike državnih i pokrajinskih institucija, privrednih komora, asocijacija, investicionih i komercijalnih banaka.

Kroz poslovnu politiku naše države i njenih podsticaja kroz „feed-in“ tarife za proizvodnju električne energije iz OIE, stvoren je povoljan ambijent za investicione potencijale u sektoru energetike, ali i prateće industrije. Najvažniju podsticajnu okolnost opredeljenom uzgoju biomase predstavljaju izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu od 29. decembra 2015. godine, kojima se omogućava dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta za svrhu podizanja energetski efikasnih zasada i plantažnog uzgoja biomase industrijskog obima. Zbog toga je cilj SEE Energy konferencije povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi se uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija i lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Generalni sponzor dvodnevne konferencije je Energotehnika Južna Bačka, kompanija koja predstavlja lidera u oblasti energetike u Srbiji pokazujući društvenu odgovornost.
Najzanimljivija predavanja očekuju se od vodećih svetskih kompanija koje će predstaviti inovativne tehnologije i rešenja za izgradnju postrojenja na biomasu. “INNIO JENBACHER“ GmbH&Co OG, Nahtec GmbH Austrija, GILLES Energie- und Umwelttechnik GmbH & CoKG , Polytechnik su samo neke od kompanija koje će predstaviti svoja tehnološka rešenja.
Drugog dana konferencije prisutni će imati priliku da se informišu o unapređivanju solarne energije u poljoprivredne svrhe, kao i o odgovoru države da li će podržavati i podsticati razvoj solarne energije kao što najavljuje Program ostvarivanja strategije energetike Republike Srbije.
U susret novoj grejnoj sezoni, sesija “Energetska efikasnost” u toku drugog dana konferencije, posvećena je temama poput toplotne energije, grejanju/hlađenju kao i energetskoj efikasnosti u građevinarstvu

„Energy Net“d.o.o. Novi Sad predstaviće primenu naprednih tehnologija kroz implementaciju gasnih uređaja visokih performansi i opreme za vodovod i grejanje, klimatizaciju i ventilaciju uz optimalno korišćenje resursa. Svoj doprinos u zelenoj energiji predstaviće i Poslovno udruženje toplane Srbije. Cilj konferencije je analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograničavajućih faktora.
Prisutni će saznati o novim kreditnim linijama i direktno stupiti u kontakt sa predstavnicima banaka u sesiji i panel diskusiji o projektnom finansiranju. U fokusu konferencije će biti sledeće teme:
⦁ Nove perspektive korišćenja biomase i unapređenja životne sredine
⦁ Inovacije u poslovanje sa biomasom
⦁ Kako da uzgajamo više biomase i proširimo njenu upotrebu?
⦁ Kako razviti i obezbediti podršku za poslovanje sa biomasom?
⦁ “Solarni paneli za svaki krov”
⦁ Energetska efikasnost u građevinarstvu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *