ULJARA ŠID: Moldavci kupuju fabriku jestivog ulјa

Trans oil grupa iz Moldavije kupiće fabriku jestivog ulјa u Šidu, koja je u vlasništvu kompanije Viktorija oil ( Victoria ), članice Viktorija grupe, a kupci su, kako se spekuliše, spremni da plate 100 miliona evra.

Kako prenosi portal Agrosmart, Viktorija grupa, lider u otkupu i preradi ulјarica u Srbiji i Trans oil grupa, najveći agroindustrijski holding u Moldaviji, priveli su kraju višemesečne pregovore i kupoprodaju šidske ulјare.

Agrosmart saznaje da je namera Trans oila da nakon kupovine u Srbiji pređe i na tržište Hrvatske, gde je u pregovorima sa vodećom tamošnjom ulјarom, Tvornicom ulјa Čepin.

Većinsko vlasništvo nad Viktorija grupom, u čijem je sastavu Viktorija oil, ima kompanija MK grupa, koja je u julu ove godine saopštila da je okončala kupovinu 67 posto akcija Viktorija grupe.

Dotadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara postali su tako manjinski vlasnici Viktorija grupe u čijem su sastavu pored Viktorija oila, Sojaprotein, Viktorija logistik, Veterinarski zavod Subotica i Luka Bačka Palanka

                                                                                                                     B. Gulan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *