Албанци победници над Србима?

Председник Албаније, и пријатељ председника Србије, изјавио је, између осталог да су заједно сви “Албанци јачи од Срба” (линк). На такве изјаве нашег великог пријатеља нисам приметио званичне одговоре наших власти. Мада, заобилазим званичне таблоиде и блатоиде, па и ако је и било неких радосних отпоздрава нисам видео. Кајем се и грешан сам.

О прошлим кретањима и заблуди о Албанцима као растућем народу већ сам писао (линк) и (линк).

Албанци могу да буду јачи од Срба на много начина: војно, обавештајно, економски, технолошки, али се у коначну снагу рачунају само живе душе (и (бес)мртне које помажу живима уколико су биле херојске, моралне, јавно познате по резултатима).

Албанци на Косову и Метохији су имали демографску експлозију до 1991. која је нагло заустављена када су Албанци из Албаније, „као Авганистанци“, масовно кренули у Италију, прво да раде, а онда и да формирају сталне породице што је довело до вишка Албанки и приче о женидбама наших сељака са њима.

Овде се нећу бавити нашим тужним демографским пројекцијама, већ ћу изложити средњу пројекцију становништва по полу из базе података албанског статистичког института (http://databaza.instat.gov.al/pxweb/en/DST/START__TU/ ) у Албанији до 2061.

Подаци у бази почињу у 2019. и не укључују помор становништва у 2020. Али, шта је 10.000 превремено отпуштених душа у прошлој години наспрам 757 хиљада мање до 2061?

Према овој пројекцији, умереној, ни оптимистичној ни песимистичној, укупан број становника Албаније ће се од 2021. до 2061. смањити за 26,6% (са 2,85 на 2,09 милиона), при томе мушкараца за 34,6%, са 1.408 на 921 хиљада, а жена за 18,8%, са 1.442 на 1.172 хиљада.

Како ће то сви Албанци бити јачи од Срба уколико ће их тада бити мање у Албанији него Срба у Београду? Сад, колико је правих Срба у овом нашем несрећном Вавилону, а колико случајних Срба и аутошовиниста, оставимо по страни, мада би и то ваљало озбиљно статистички испитати.

Број жена био је већи од број мушкараца само за 3.239 у 2019. па је онда зачуђујуће како је постојао „вишак“ које су се удавале у Србији. Шта ће бити када их буде за 250 хиљада више у 2061?

Албанци, њих 2 милиона у Албанији и још мање од милион у КиМ, С. Македонији, Црној Гори и опустелој прешевској долини неће бити никаква претња Србима у 2061. И ако сада јесу нека, то ће бити све мање како протичу године. До године у Призрену? Па добро и 2031. или 2041, космичко и духовно време нису у складу са нашим кратким трајањем над земљом. Онa имају друге законитости и кретања.

http://www.instat.gov.al/en/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *