Palmine krave

U Jagodini je, na lutriji, dodeljeno 210 krava jagodinskim seljacima (poljoprivrednicima, za zamerljive). Lutrija je bila potrebna jer je popisano 1.210 domaćinstava koja imaju jednu ili više krava. Telad će dobiti izvučena nakon srećnih dobitnika, a Dragan Marković je objasnio i izvore finansiranja.

Zbog Dragana Markovića sam ponosan što sam Jagodinac. I bilo bi lepo kada bi svaka opština u Srbiji imala po jednog čoveka sličnih namera, sposobnosti i dela.

Recimo da će svaka krava davati 20 litara mleka i da je otkupna cena mleka 25 dinara. To daje mesečni prihod za 210 domaćinstava od 15.000 dinara. Kao pola prosečne plate radnika u proizvodnji.

Kao što se Kosovo ne toči u traktor tako je svo ekonomsko i neekonomsko ponašanje Palme u skladu sa osnovnim ljudskim i državnim prioritetima.

A prioriteti bi trebalo da budu:

– ekonomska obnova sela;

– povratak žena na selo i rast nataliteta na selu;

– povratak proizvodnji kako bi se što više ljudi zaposlilo;

– ekonomsko jačanje iskoristiti za ulepšavanje neposredne životne sredine i rast standarda svih građana i seljaka.

Jedan komentar

  1. Palma je jedan i jedinstven u Srbiji

    Za svoje građane i selo učinio je mnogo,i na tome čestitam.

    Čudi me što nijedan bar koliko ja znam predsednik opštine nekopira nešto od ovoga što Palma radi jer to se javno publikuje.
    Strašno je kada iz ministarstva majka koja je rodila treće dete i podnese dokumentaciju za pomoć /ili već kako se zove/ za treće dete i dobije u pismenom odgovor da je zakasnila jer je prošlo šest meseci, a ona nepismena ili polupismena , apa kada joj je neko pomogao da podnese zahtev u opštinu Lapovo je odbiju da prime dokumentaciju a ministarstvo odgovori tipično birokratski nemate prava prošao rok, a nisu naveli dali je prošao rtok i za njeno dete da živi kome su otkazali rad oba bubrega i u trećoj je godini života , a to je ministarstvu dostavljeno u prilogu dokumentacija, o čemu mi pričamo o humanosti države ili pojedinca.
    Natalitet za državno ministarstvo je po ovom primeru začuđujuće nebitan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *