Protesti u Crnoj Gori i naseljavanje Srbije

Мало који историчар у Србији је упознат са чињеницом да не постоји „Велика сеоба“, већ да се 1690. догодио један од највећих геноцида у историји човечанства који су починили Турци (и Албанци) над Србима на територији Србије и садашње С.Македоније линк. Територија Србије је готово у потпуности опустела, султан је свестан опасности да толика територија остане без становништва (и пореских прихода, саобраћајне инфраструктуре…) гарантовао „збег раји“ безбедност и пореска ослобођења што је био предуслов за Карађорђеву буну више од 100 година након аустријског првог повлачења из Србије.

Помор српској народа у Србији пратила је албанска најезда, јер су од почетка 18. века почели упади Албанаца из околине Скадра у Метохију, па у Дреницу, на Косово поље, у косовско поморавље и даље на исток и на север.

На графикону подршке протестима можемо замислити како је са географске територије садашње Црне Горе и из источне Херцеговине долинама Дрине и Лима или преко Пештера и Златибора текло поновно насељавање територије Србије. Велика већина Срба у Србији потиче са подручја садашње Црне Горе и Херцеговине, а мањи део је пореклом (укључујући и Здравковиће) са Косова и Метохије, који је избегао пред албанским насиљем у источне делове Србије.

Дробњаци су населили околину Сарајева, Никшићани су се долином Дрине спуштали ка Мачви и овде се може уцртати много стрелица како су ишле сеобе и насељавање Србије.

На карти се види да протеста није било у две општине са албанском већином и у једној са бошњачком, у Црној Гори, и Цетиње је потпуно разочарало јер је од српског поноса генетски мутирало у комунистички одрод.

https://www.in4s.net/video-svi-ka-u-obranu-svetinja-pogledajte-mjesta-gdje-su-odrzani-molitveno-protesni-skupovi/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *