Udeo žena u oružanim snagama evropskih zemalja u 2017

Према подацима Евростата у ЕУ је у 2017 у оружаним снагама било запослено 1.235 хиљада лица, у томе 1.121 хиљада мушкараца и 114 хиљада жена. Жене су учествовале са 9,2% у укупној оружаној запослености.

Пошто жене могу да раде у интендантској служби (куварице) али и у модерним технолошким службама осматрања, не морају нужно и да буду наоружане.

Највећи удео жена у војсци имају Норвешка, Бугарска, Словенија и Француска, међу земљама за које су подаци веродостојни. Србија је са 7,1% жена при дну листе и само Италија је испод ње са 3,5% жена. Наш удео упоредив је са УК, а ова земља има високу репутацију у светским војним и цивилним круговима, што због филмова, то и због стварних оперативних успеха.

Шпенглер је у Пропасти Запада написао да су све победе, сем једне, мушке: у ратовима, дипломатији, економији… Али их жена све поништава и потчињује једином победом за коју је способна – у кревету. Доста је времена прошло од како је то, у време Првог светског рата, он писао и улога жене се битно променила, те је мало која победа остала мушка. Сада су готово све победе женске. Само је све мање деце од тих жена па ће изгледа опет завладати неки нови дивљаци који ће заузети, без борбе, опустелу цивилизацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *