Папа Франциско је говорио о Аргентини: „Проблем је у нама, Аргентинцима“

https://www.batimes.com.ar/news/argentina/pope-francis-talked-about-argentina-the-problem-is-us-argentines.phtml

Свети отац је говорио о ставу очекивања да се проблеми лако решавају и то илустровао Светским првенством у Катару.

 „Имамо веома лепу земљу“, рекао је.


Сваки пут када папа Фрања говори о својој земљи, Аргентинској Републици, то брзо постане вирално. Сада се Врховни Понтифекс осврнуо на кризну ситуацију ове земље и устврдио да смо „проблем ми“, односно аргентински народ. У сваком случају, рекао је да „имамо веома лепу земљу“.


Верски вођа је говорио о земљи у фрагменту „Popecast“ који емитује Ватикан. 

Говорио је да аргентински народ „много пута нема снаге да иде даље, да буде доследан, , а када нешто крене наопако ми се променимо и понекад верујемо да је са три корака све готово”.

Међутим, Врховни Понтифекс је тврдио да упркос том ставу промене и веровању у лака решења, „постоји пут који треба следити“.


Без обзира на то, бранио је Аргентину након питања младе жене која је учествовала у епизоди. „Разумем да говорите о свакодневној борби за бољу земљу, али ми имамо веома, веома лепу земљу“, одговорио је Франсиско. Ипак, тада је искористио победу репрезентације на Светском првенству у Катару да среди своју позицију у смислу веровања аргентинског народа да лако поправи ствари.


„Погледајте последње светско првенство, утакмице против Холандије и Француске. Против Холандије смо у првом полувремену имали 2:0, прелепо. Али шта су урадили Аргентинци? [Рекли су] ‘победили смо’, а на крају су победили на пеналима”, присетио се он. „Са Француском, [имали смо] 3-1 [рекли су] ‘победили смо’. Али још су морали да играју друго полувреме, и на крају су победили из пенала”.

„Морамо да гледамо на крај пута“


У том смислу, Папа је инсистирао „верујемо да се завршава зато што се уморимо на путу и ​​станемо на средини“, и позвао их да „наставе, ми увек треба да гледамо на крај пута”.


На крају, Папа је испричао причу о два анђела који су послали жалбу Богу јер је дао сва богатства Аргентини.
„Рекли су ‘Ти си, свети оче, неправедан, јер си дао свакоме од нас по једно богатство, село, краве, рударство или пецање. Али сте Аргентинцима дали све. Јер Аргентина је богата рибом, минералима. 

А они кажу да је Господ одговорио: ‘Схватио сам то, и да избалансирам дао сам им аргентински народ’“, закључио је Франциско.


Папин подкаст са младима одржан је у светлу Светског дана младих. „Црква је Црква када је на путу. Напротив, то је верска секта закључана у себе. Много пута се мале групе боре у Цркви, једна против друге. Када разлика постане сукоб, то убија јединство… Нисмо сви једнообразни у Цркви и то је њена величина“, рекао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *