Istražujemo: Kolike su prosečne cene apartmanskog smeštaja u Srbiji?

Ukoliko ste se nekada zapitali šta vam je to potrebno za savršen odmor, mi imamo odgovor. Potrebno je da poseneste odlično raspoloženje, osmeh, divne ljude i da izaberete pravu destinaciju koja odgovara vašem budžetu, ali i željama. Zato smo za vas izdvojili neke od najlepših destinacija u Srbiji i istakli njihov cenovni rang. Udobo se smestite i pažljivo birajte. Upozorićemo vas unapred, odluka će biti teška.

Koliko košta apartmantski smeštaj na planini?

Planinski turizam postaje sve zastupljeniji u širokom dijapazonu smeštajne ponude u našoj predivnoj zemlji. Stoga destinacije na planinama nude mnogo više kvalitetnih ponuda nego prethodnih sezona. Za vas smo u nastavku izdvojili cene apartmanskog smeštaja na planinama.

Fruška gora – Srpski Atos

Fruška gora se nalazi u sred ravnice predivne Vojvodine. Najpoznatija je po mnogobrojnim manastirima koji se nalaze na svim delovima ove planine i upravo zbog toga mnogi ljudi nazivaju ovu planinu i srpskim Atosom. Ukoliko želite da posetite sve atrakcije koje nudi ova posebna destinacija, predlažemo vam da tu i prenoćite.

Fruška gora nudi pregršt različitih mogućnosti i vrsta smeštajnih jedinica za svačiji ukus. Ova ravničarska planina nudi privatne apartmane, hotele, domove, eko parkove. Što se tiče apartmanskog smeštaja, cena varira od lokacije, ali i samog kvaliteta. Okvirno, cena iznosi od 1.900 RSD pa naviše. Naša je topla preporuka da posetitete: Apartman Davidovac 2, Laganica, Apartman Gogi 5, Apartman Gogi 6, Klub Krstašice.

Zlatibor – Zlatni bor Čajetine

Zlatibor nije potrebno posebno predstavljati jer predstavlja jednu od najposećenijih i najpoznatijih planinskih destinacija u Srbiji. Ova planina u opštini Čajetina bogata je kako prirodnim, tako i kulturno-istorijskim bogatstvima. Kvantitet i kvalitet smeštaja je na izuzetno visokom nivou, a cene su malo iznad prosečnih cena na drugim destinacijama, ali se to može opravdati popularnošću destinacije.

Planinske brvnare nude spoj tradicije i modernosti, a sa sobom donose i mir, jer se nalaze na mirnijem delu planine, među predivnom prirodom. Sagrađene su od prirodnih materijala i predstavljajiu pravu harmoniju udobosti i mira. Cene se kreću od 45 EUR pa sve do 220 EUR na dan. Za vas izdvajamo neke od najboljih: Zlatiborski mir, Wooden Valley 1, Natural Wood 2, Mir 2, Nerina koliba.

Međutim, Zlatibor svojim posetiocima nudi i nešto urbanije i življe delove planine, u blizini samog centra i čuvenog jezera. Preporučujemo da posetite neke od najboljih smeštajnih jedinica: Žičara, Gondola 22, Peković. Cene apartmana se kreću od 20 EUR pa do 50 EUR po danu, naravno, u zavisnosti od lokacije.

Cenovni okvir – Apartmantski smeštaj na jezerima

Iako planinski turizam privlači više turista, nikako ne možemo zanemariti enormni uspon jezerskog turizma koji je sve razvijeniji i zastupljeniji. Srbija je zemlja predivnih prostranstava ukrašenih prirodnim, ali i veštačkim vodenim površinama – jezerima. Ukoliko se odlučite za neku od sledećih destinacija, nećete se pokajati.

Zaovinsko jezero – Srce Tare

Zaovinsko jezero i jezero Perućac nalaze se nadomak Bajine Bašte i ove destinacije predstavljaju sve popularnija mesta za odmor domaćih, ali i stranih turista. Ponuda smeštaja je sjajna, a cene su izuzetno korektne i pristupačne.

Bajina Bašta se nalazi nedaleko od ovog fenomenalnog jezera i nudi raznoliku ponudu smeštajnih jedinica. U blizini je i jezero Perućac, što predstavlja jedan od niza pogodnosti ove destinacije. Što se tiče smeštajnih jedinica, u Bajinoj Bašti može se naći smeštaj za svačiji džep. Hosteli i apartmani su izuzetno povoljni, a povoljniji su svakako od hotelskog smeštaja. Ukoliko se odlučite da ove provedete deo odmora, preporučujemo vam da prenoćite u: Apartmanima Kurta ili hostelima Mistična reka i Dve Lipe. Cena varira, ali prosečna cena ovakvih smeštajnih jedinica u Bajinoj Bašti iznosi negde oko 1.200 RSD.

Palićko jezero – Severni biser

Subotica, grad koji se nalazi u blizini Palićkog jezera, nudi odične ponude smeštajnih jedinica. Velika ponuda hostela i apartmana nalazi se na ovoj popularnoj destinaciji. Ukoliko više volite malo jeftiniju varijantu smeštaja, preporučujemo vam da odsednete u nekim od sledećih: Apartman studio 4 D&D, Dvosoban apartman D&D 1. Cena prenoćišta u ovoj vrsti smeštajnih jedinica iznosi oko 1.500 RSD za jednu osobu. Posetite i neke od raznovrsnih salaša sa autentičnom domaćom vojvođanskom hranom, prenoćištem i sjajnim prirodnim okruženjem.

Prosečna cena apartmantskog smeštaja u banjama

Vrnjačka Banja – Banja ljubavi

Vrnjačka Banja se nalazi u Raškom okrugu i najveća je banja u Srbiji i time opravdava nezvaničan naziv – kraljica banjskog turizma. Ova banja iz godine u godinu pruža veliki izbor smeštajnih jedinica svojim posetiocima.

Smeštaja u Vrnjačkoj Banji ima mnogo, stoga ne morate biti zabrinuti da li ćete naći ono što odgovara vašim potrebama i zahtevima. U Vrnjačkoj Banji možete naći luksuzne hotele, ali ukoliko vam luksuz nije jedan od glavnih zahteva, predlažemo vam da odsednete u nekim od sjajnih apartmana. Cenovni rang je raznolik, ali okvirna cena apartmantskog smeštaja u ovoj čuvenoj banji kreće se od 5 EUR pa sve do 10 EUR po osobi. Posetite neke od sledećih smeštajnih jedinica: Termal Lux, Zorić, Miletić, Janković 2, Janković 3.

Sokobanja

Sokobanja predstavlja jednu od najpoznatijih banja i nalazi se na istoku naše zemlje. Najpoznatija je po prirodnim atrakcijama koje je okružuju, ali i po lepotama prirodnih zelenih površina u samom gradu. Kapaciteti smeštajnih jedinica su sve veći, a ponuda je sve raznovrsnija.

Apartmanski smeštaj je izuzetno popularan u Sokobanji. Cene su veoma pristupačne i pogodne za sve posetioce. Cenovni okvir je širok, upravo zbog toga što sama cena smeštajnih jedinica varira od smeštaja do smeštaja u zavisnosti od lokacija na kojima se nalaze. Prosečna cena za noćenje iznosi okvirno 30 EUR. Ukoliko želite da saznate nešto više, posetite stranicu Sokobanjasmeštaj gde ćete pronaći sve potrebne informacije o ovoj destinaciji i smeštajnim jedinicama.

U ovom tekstu za vas smo izdvojili prosečne cene po određenim tipovima destinacija. Zaključak je da smeštajne jedinice variraju, kao i njihova cena, ali da su izuzetno pristupačne. Naša je topla preporuka da posetite neku od ovih destinacija. Priredite sebi beg od urbanosti, stresa i brzog života. Povedite sa sobom drage ljude i vratite se kući potpuno preporođeni sa divnim uspomenama. Do sledećeg putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *