Izveštaj načelnika…od 2.11.1941. o potrebi utvrđivanja granične linije između Srbije i Crne Gore i Albanije

  1. Као прилог доставља се карта 1:200.000 са уцртавањем протезања привремене граничне линије између Србије и црногорско-албанске територије
  2. Гранична линија је била уговорена крајем априла (почетком маја) између немачке команде 2 армије и команде краљевске италијанске 2 армије. Она није обиђена на земљишту и трасирана.
  3. На основу горњег наређења гранична линија има се још једном преиспитати споразумно са: Начелником управног штаба; Генералним опуномоћеником за привреду; Начелником војнопривредног штаба.
  4. За сада предстојеће преговоре изнета је жеља да се област која је на карти означена са „А“ поново врати Србији, али је каснијим преговорима предата Италији.

Тамо се налазе најбогатија рудничка богатства и права копања који су власништво рудника Трепче и чије искоришћавање од стране Италијана не може да се допусти.

Даље, тамо се налази и једно предузеће које припада руднику Бор, сада немачком предузећу.

Осим тих привредних разлога, јер се на њој, у рејону око Приштине, налази Косово поље, српска национална светиња.

  1. Генерални опуномоћеник за привреду је са своје стране код маршала Рајха и опуномоћеника за четворогодишњи план покренуо повраћај територије означене под „А“.
  2. Десет километарска зона Митровице (на карти означено са „Б“)

А) у тој зони се налазе вредна налазишта азбеста и хрома. Зато је својевремено демаркациона линија која се протеже са северозапада ка југоистоку повећана у међупростору од 10 км од железничке линије.

Тачно је да се италијанска стражарска линија стварно задржава унутар 10-километарске зоне, дакле, не стоји на српском тлу, како је то једно време био случај. Тиме је удовољено жељама привредних и политичких органа команданта Србије.

Б) Код Милешева, 10км северозападно од Приштине (пут Приштина-Вучитрн-Митровица), налази се аеродром са кога се може досећи Митровица. Аеродром једном страном граничи са српско-албанском границом. Мора се пазити на то да овај аеродром не пређе у италијанско албански посед.

  1. Територијални појас Прибој – Нова Варош – Дуга Пољана (на карти означено са „Ц“):

Линија према карти је својевремено такође уговорена између обе команде армија.

Италијански официр за везу је касније молио да се граница повуче како је показано прекинутом линијом, јер она представља стару црногорску границу. Тиме би, дакле, река Увац и брдовито земљиште северно одатле припали Италији – Црној Гори.

Привредно и политички против тога нема никаквих противљења. Мора да се разјсни да ли је та територија, како тврде Италијани, заиста залеђе Прибоја и Нове Вароши. Ово разјашњење треба да изврши једна немачко-италијанска комисија, према договору од 18 јула, путем извиђања земљишта. Намера, досада није могла да буде спроведена због немира.

http://www.znaci.net/00001/4_12_1_6.pdf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *