Zahtev da se stanovnici sela Mislođin, ulica Bačevička, uključe u sistem za organizovano odnošenje otpada

Poštovani,

jkpobrenovac@jkpobrenovac.org.rs
Obraćam Vam se zahtevom da se stanovnici sela Mislođin, ulica Bačevička, uključe u sistem za organizovano odnošenje otpada; da se domaćinstvima dodele odgovarajući sudovi za odnošenje otpada, ili da se eventualno postave kontejneri za kolektivno odlaganje otpada na određenim punktovima u selu. 
Obrazloženje:- U ataru sela Mislođin formirane su brojne divlje deponije sa ostacima životinjskog porekla (uginuće i klanje poljoprivrednih životinja), koje formiraju tzv. mrcilišta, na kojima se hrane alohtoni predatori, šakali. Navedena populacija predstavlja pretnju kako za domaćinstva, tako i za lovni fond lovišta „Posavina“ kojim upravlja lovačko društvo iz Obrenovca. Sa navedenim su upoznati lovna inspekcija i Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede.
– Manje deponije otpada (kućni otpad, plastična ambalaža) vidljive su na više mesta svuda uz ograde domaćinstava, kao i uz sam ulaz u Staro seosko groblje;
– Odvodni kišni kanali kao i lokalni potoci zatrpani su kabastim otpadom zbog čega se aktiviraju klizišta kojih u selu ima na više lokacija;
– Velika međumesna divlja deponija u podnožju brda Bačevica na 100m od reke Kolubare, gorela je u više navrata, ugrožavajući kuće i hrastove šume u neposrednoj blizini, o čemu postoji evidencija u vatrogasnoj jedinici Obrenovac;
– U skladu sa proklamovanom politikom za zaštitu životne sredine, divlje deponije su označene kao jedan od najčešćih problema zagađenja zemljišta i podzemnih voda.
Preduslov da se divlje deponije više ne formiraju jeste obezbeđivanje sistemskog odlaganja i odnošenja otpada žiteljima Mislođina. 

Jedan komentar

  1. Bravo! Preporuka svima koji se jave za jedno od 150.000 seoskih domaćinstava koja se ovih dana na sva zvona dele mladim bračnim parovima: pitajte da li paket podrazumeva i komunalnu infrastrukturu. Inače ćete se naći u kući bez struje, zatrpani snegom koji se ne čisti i gomilom smeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *