Popis štete u Užičkom kraju

Početak popisa štete. Preliminarni podaci.

 

Jedan komentar

 1. Koji li strucnjak osacova ovu stetu…Sve mi se cini odokativno..
  Popis je popis ali ima tu znatne razlike u odnosu na naplativost stete. Pre svega osiguranje jer kompanije koje su mogle i bile u obavezi da se osigaruju naplacuju se iz osiganja dok one koje nisu to ucinile morace da same snose stetu.
  Elemenarna nepogoda u vidu poplave je nesto sto osiguranje pokriva i sve kompanije koje nisu bile osigurane ne mogu svoju stetu prevaliti na drzavu . Tu nema zakonske osnove.
  Drzava moze samo da finasira obnovu infrastrukture i sanaciju .To se odnosi i na EPS u slucaju da nije bio osiguran jer to je kompanijska odgovornost.

  Sasvim drugo je obnova iz donacija i pravac u kom ce taj novac ici ali to je svakako pre svega sve ono sto osiguranje ne pokriva.
  Ribnjak ili vocnjak koji nije osuguran ne treba da ocekujue refundaciju i to neko treba da objasni i narodu a izgleda i popisivacima u vidu opstinskih komisija.

  Ako se popis ne obavi po pravilu steta ce bez problema prevazici 1 milijardu eura i to verovatno samo na podrucju Obrenovca. Po tom pitanju drzava treba jasno i glasno da se opredeli od samog pocetka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *