U NAJVEĆOJ AKCIJI SADNJE „ZASADI DRVO“ DO SADA POSAĐENO 140.000 SADNICA I PRIKUPLJENO 1,5 TONA SEMENA

Sada biramo „Zasadi drvo ambasadore“

Beograd, 24. februar 2021 –

Za godinu i po dana, koliko je prošlo od početka projekta „Zasadi drvo“, zasadili smo preko 140.000 sadnica širom Srbije i prikupili 1,5 tona semena za buduće sadnje. Ovim rezultatom potvrdili smo status najveće akcije sadnje u zemlji. U aktuelnom ciklusu sadnje akcije će biti organizovane do kraja marta, a raspored lokacija sa datumima dostupan je na stranici zasadidrvo.rs. Paralelno sa sadnjom, nastavljamo da informišemo i edukujemo građane o značaju pošumljavanja i očuvanja prirode.

U akcijama sadnje poseban doprinos dali su naši volonteri, građani koji su pokazali da su pravi čuvari prirode. Podstaknuti željom za promenom i opštim dobrom, sadili su na brojnim lokacijama, a zahvaljujući njima projekat „Zasadi drvo“ svakoga dana raste i ima sve veću podršku. Zato smo odlučili da najposvećenijima među njima pružimo priliku da postanu ambasadori najveće akcije sadnje „Zasadi drvo“. Biti ambasador znači biti zagovornik i promoter očuvanja prirode i okoline. Svi koji žele da uđu u konkurenciju za izbor jednog od 10 ambasadora treba da ispune određene uslove, koje mogu da pronađu na stranici zasadidrvo.rs. Najglasniji prijatelji i predstavnici projekta „Zasadi drvo“ biće proglašeni 18. marta.

Akciju „Zasadi drvo“ pokrenuli su Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom „Jevremovac“, Šumarskim fakultetom u Beogradu i Šumarskom školom Kraljevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *