Najava konferencije profesora Aswath Damodarana

U Beogradu će se 08. jula 2013. godine održati konferencija profesora Aswath Damodaran, vodećeg svetskog stručnjaka iz oblasti korporativnih finansija i investicione analize.

Aswath Damodaran predaje finansije na Poslovnoj školi Leonard N. Stern pri Univerzitetu New York, jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu, kao i na prestižnom TRIUM MBA programu. Uvršten je na listu 12 najboljih profesora sa američkih škola po izboru BusinessWeek-a. Pored brojnih stručnih radova objavljenih u najprestižnijim ekonomskim časopisima kao i nekolicina bestsellera iz područja valuacije, korporativnih finansija i investicione analize, profesor Damodaran savetuje i mnoge međunarodne korporacije i banke poput Coca-Cole, Deutsche Banke, Credit Suisse-a. J.P. Morgana i dr. Opseg delovanja Aswatha Damodarana uključuje i specifičnosti tržišta u razvoju, kao i  uticaj koje te specifičnosti imaju na procese upravljanja finansijama i investicione analize. Stoga su i njegova saznanja vrlo relevantna sa stanovišta donosioca odluka u zemljama poput Srbije.

Vladimir Petrović, partner kompanije ADM Konsalting, koja je organizator same konferencije, ističe: „Cilj konferencije
je objediniti dva područja – valuaciju i upravljanje finansijama – pokazati kako praktičnost jednog područja nužno uključuje i poznavanje drugog. Profesor Damodaran će u sklopu konferencije koristiti najnovije primere iz svetske ali i iz prakse balkanskih zemalja, kako bi prezentovao savremene metode iz područja valuacije i korporativnih finansija.“

Konferencija će dati odgovore na pitanja poput sledećih:

  • Koje su specifičnosti vrednovanja kompanija na tržištima u razvoju?
  • Može li se kvalitetnim upravljanjem finansijama stvoriti vrednost za kompaniju?
  • Koji su ključni činioci uspeha u procesima preuzimanja i spajanja?
  • Koji je uticaj finansijske poluge na poslovanje i vrednost preduzeća?
  • Kako pravilno koristiti metode relativne valuacije akcija i kompanija u procesima preuzimanja i spajanja?

Konferencija je namenjena profesionalcima iz područja finansija (izvršni direktori, finansijski direktori, fond menadžeri, portfolio menadžeri, finansijski analitičari, brokeri, konsultanti, itd.), ali i studentima i profesorima poslovnih škola.

Više možete pogledati na www.damodaran.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *