Руси више пију немачко пиво од Украјинаца

Немачка филозофија је тешка зато што се Немци хране тешко сварљивом храном, написао је негде Ниче, претпостављам након откривања лакоће живота у Италији. Како се хране, тако и пију.

Немци не знају за вештачке рајеве, а због правог су се поделили у католике и протестанте, те им је навећи емотивни домет да се усвиње пивом и да током радне недеље марљивим радом окајавају тaj грешни несташлук.

Стога су очекивања у погледу извоза алкохолних напитака у Украјину и Русију у немачком случају, а за разлику од Француске, УК, Италије и Шпаније, била минимална и показала су се тачним.

Јесте Немачка повећала извоз ових производа у Украјину за 77,8%, са 7,8 на 13,8 милиона долара, и удео у укупном извозу са 0,45% на 0,47%, али је ово најмањи удео алкохолних пића у укупном извозу великих и развијених земаља (у Украјину).

Немци много воле оружје, па ако већ имају ограничен домет у пуцању, колико им Американци дозволе, а оно могу да га извозе у Украјину у бесконачним вредностима и количинама. Извоз не-разврстаних производа из Немачке, у периоду јануар-мај 2023, повећан је готово четири пута, са 238,6 на 919,1 милиона долара и ово је квалификује на друго место као снабдевача оружјем Украјине, након САД. Енглези им просто завиде јер немају толико залиха, нити способност за тако велику производњу.

Да би био радан као Немац, мораш да пијеш пуно кафе, те су, осим код машина и оружја, и овде они одлични те је извоз производа од кафе вредео више од збирне вредности извоза 19 алкохолних производа из шестоцифрене царинске класификације: повећан је са 10,8 на 16,1 милиона долара.

Укупна вредност извоза у Украјину повећана је за 69,1% што је релативно више од раста извоза Француске (48%), УК (52,1%), Италије (36%), али мање од Шпаније (108%) која је имала огромне пошиљке оружја, уместо да као Италија пласира своја вина и остале алкохолне производе. Украјинци, очекивано, највише троше немачка пива, а затим ликере, јер Немце не прати баш добар глас као изврсне произвођаче вина.

СТО и УКТАД

Руси имају фантазију о стратешком повезивању са Немачком. И, што је фантазија бесмисленија, то је и уверење Руса у њену могућност веће. Стога су подлегли лошем немачком утицају да пију пиво уместо вина.

Руси 12 пута више троше новац на пиво из Немачке од Украјинаца, што вероватно значи да три пута више пију немачко пиво по глави становника. За тачан однос потребно је знати количину увезеног пива и стварни, преостали, број становника у обе земље.

Извоз Немачке у Русију, у периоду јануар-мај 2023, смањен је за 42,7%, са 7,9 на 4,5 милијарди долара. Увоз алкохолних напитака повећан је за 45,9%, са 42,3 на 61,8 милиона долара, те је удео у укупном увозу повећан са 0,53% у периоду јануар-мај 2022, на 1,36%.

Увоз пива повећан је за 51,2%, са 35 на 53 милиона долара и оно је доказ погрешне руске фантазије о зближавању са Немачком. Немачка Украјину снабдева оружјем па би Руси требало да смање своје снабдевање немачким пивом.

Снабдевање немачким лековима и машинама остаје и даље пожељно.

Исто

П.С. Данас је изашло саопштење Евростат-а (https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230803-1) где се уласком у базу података може видети да Русија из ЕУ у 2022. увезла 271 милион литара а Украјина 57 милиона литара пива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *