Home » Penzije » Ekstremne hladnoće „pokosile“ penzionere u januaru 2017

Ekstremne hladnoće „pokosile“ penzionere u januaru 2017

Према подацима из Статистичког месечног билтена Републичког фонда ПИО, у јануару је исплаћено укупно 1.725.639 пензионерских чекова у вредности од 41,1 милијарди динара. У односу на децембар број исплаћених чекова је смањен за 2.499.

Ово није највеће месечно смањење броја пензионера: у мају 2016. године број је смањен за 2.761, док је у априлу 2014. године смањен за 4.679.

Укупан број пензионера зависи од дејства више фактора попут очекиване дужине трајања живота приликом одласка у пензију, доступности лекова и медицинске неге, смртности по месецима као и месечне динамике одлазака у пензију, продужавања старосног доба за пензионисање жена…

Некад се у све ове математике умешају и екстремни временски услови, попут поплава у пролеће 2014. године, или великих минуса крајем прошле и на почетку ове године.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>