,,DŽON DIR’’ TRAKTORI NA POLJIMA SRBIJE: Rekord u prodaji

Snaga brenda je bitna u svakom poslu. Kada JOHN DEER mehanizaciju prodaju i servisiraju vrsni stručnjaci – uspeh je zagarantovan. Od polovine 2017. godine, kada je kompanija KITE d.o.o. počela da posluje u Srbiji, broj prodatih JOHN DEERE traktora raste iz godine u godinu..

Već od 2018. Taj broj prelazi 100 jedinica, da bi prošlu, 2021. godinu, kompanija završila sa 178 prodatih traktora na tržištu Srbije.

“Za prvih šest meseci ove, 2022.  godine  u Srbiju smo uvezli i prodali 109 traktora, a do dana objave ove vesti, ukupno 140 traktora je isporučeno kupcima ovog popularnog brenda. Taj rezultat nas ohrabruje da, uprkos otežanim uslovima poslovanja u svetu,  realno možemo težiti brojki od 200 prodatih traktora do 2022 godine”, u izjavi za javnost je mr. Đorđe Mišković, izvršni direktor KITE d.o.o. “U  tom slučaju, ovo će biti rekord u prodaji JOHN DEERE brenda na našim prostorima“, dodaje sagovornik.

U kompaniji KITE d.o.o. naglašavaju da su za dobru prodaju novih mašina dobrim delom zaslužne subvencije koje dolaze kako iz nacionalnih, tako i iz međunarodnih izvora. Posmatrano iz tog ugla, svaki treći prodat traktor u prošloj, 2021. godini bio je predmet nekih od programa subvencija ili potpomognut kreditima sa subvencioniranom kamatnom stopom.

Osim traktora, KITE d.o.o. je prodao i više novih žitnih kombajna. Planiraju da do kraja  2022. godine prodaju oko 20 jedinica. Priključne mašine prate ove trendove.

U kontekstu nedavno iznetih paušalnih podataka o broju uvezenih traktora, Mišković podseća da se u Srbiju svake godine uveze oko 2.000 novih traktora i oko 90 novih kombajna. Tome treba dodati i više od 1.000 korišćenih traktora i više od 500 korišćenih kombajna koje su svake godine u protekloj dekadi korisnici uvozili (i dalje uvoze) uglavnom iz zapadnoevropskih zemalja, uz napomenu da nema domaćeg propisa koji ograničava starost mehanizacije, niti emisiju izduvnih gasova.

Kompanija KITE d.o.o. je od 2017 godine zvanični zastupnik, uvoznik i serviser poljoprivrednih mašina vodećeg svetskog brenda JOHN DEERE za tržište Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kite d.o.o je kćerka istoimene korporacije KITE Zrt. Iz Mađarske, koja ovaj brend zastupa više od pola veka godina. Dok u Srbiji i Bosni i Hercegovini ima registrovane sopstvene firme, u Crnoj Gori posluje putem mreže dilera. (B.G.)

Foto ,,Kite’’ d.o.o.

Jedan komentar

  1. Masovnija kupovina zdondir Traktora u vojvodini i poljuprivredne mehnizacije.neka ljudi kupuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *