NOVI SAD: SAJAM SPORTA – PRAZNIK ŽIVOTA

Na Novosadskom sajmu svečano je otvoren Sajam sporta, organizovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu, Gradskim sportskim savezom Novog Sada i Savezom za školski sport Grada Novog Sada.

Otvarajući tu jednodnevnu priredbu, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić je istakao da mu je drago da je u Gradu koji je pokazao da voli da se takmiči, da voli da učestvuje i ono što je najvažnije da veruje u sebe, u svoje kvalitete i da pobeđuje. – Čast mi je što sam danas u Novom Sadu, gradu koji može da se podiči da je pobedio svetske metropole i danas nosi epitet i Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture, a možemo reći i Evropske prestonice sportskih uspeha, rekao je Udovičić. – Dragi sportisti, iza nas je godina izazova, godina, u kojoj smo morali da pokažemo jedinstvo, u kojoj smo morali da pokažemo timski duh, solidarnost, fer plej. Ponajviše smo pokazali kako tim deluje i kako se tim bori i zato danas jesmo ponosni što ovde sportske organizacije mogu da pokažu najveći kvalitet. Hvala vam što nas motivišete. Upravo vi jeste nešto najsjajnije u našoj zemlji. Kada kažem tim mislim na Grad Novi Sad, mislim na sve vas, mislim na Pokrajinu, mislim na sve učesnike, dodao je Udovičić i naglasio – Budite još bolji, budite još uspešniji i postavljajte granice za koje verujete da su dostižne!

Sajam sporta na Novosadskom sajmu ima višedecenijsku tradiciju, a od 2017. se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada koji podržava sport tokom cele godine, ne samo školski i vrhunski, već i onaj namenjen osobama trećeg doba, osobama sa invaliditetom, rekreativcima… Prisutnima se obratio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević. – Ne mogu da se nagledam dovoljno, stvarno deluje fantastično. Preko 330 klubova, organizacija i udruženja danas ovde izlaže. Ovaj četvrti Sajam sporta, nadilazi sve ostale. Pre oko godinu i po dana dana bio sam ovde sa volonterima i vojskom da postavljamo privremenu bolnicu, a danas imamo pobedu života pod kupolama Novosadskog sajma. I to je najveći uspeh ove manifestacije, rekao je Vučević. – Ako na to dodamo i osmehe ove dece, zadovoljstvo trenera, roditelja, zadovoljstvo što živite u ovakvom gradu, državi, nema tu više šta da se priča, istakao je Miloš Vučević, i naglasio da ovaj Sajam zaslužuje da bude samostalna priredba. Pozdravljajući sve koji su došli ili kao učesnici Sajma sporta ili kao posetioci, izvršni direktor za pravne i opšte poslove Novosadskog sajma, Nikola Lovrić je istakao da je ovaj događaj praznik života, praznik Sajma, praznik sporta i dokaz da život mora da pobedi, da ide dalje jer ne može da čeka.

U Hali „Master“ učesnike i posetioce su dočekali tereni, poligoni borilišta, stručnjaci i rekviziti, a organizovane su prezentacije, demonstracije i aktivnosti mnogobrojnih sportskih saveza i klubova… Na Manježu Novosadskog sajma počela su dva trodnevna takmičenja – Međunarodne klupske utakmice i Otvoreno prvenstvo Republike Srbije u preponskom jahanju 2021. U Svečanom otvaranju su učestvovali i Miša Blizanac, Inkluzivni Hor ISON, članice Plesnog kluba „Master Dance“, Katarina Živković i Elena Zornija, a ispratili su ga i brojni poznati vrhunski sportisti.

                                                                                                                            B.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *