NOVOSADSKI SAJAM: Dani poljoprivrede onlajn

U maju, kada je tradicionalno održavan Međunarodni poljoprivredni sajam, na Novosadskom sajmu će biti održana onlajn manifestacija „Dani poljoprivrede“, od 18. do 21, saopšteno je iz Novosadskog sajma. Zemlja partner „Dana poljoprivrede“ je Češka Republika, a Zlatni sponzor kompanija Al Dahra.

Mogućnost da se predstave u onlajn okruženju imaće i pojedinci, kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvodjača do preradjivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, saopštio je Novosadski sajam.

Dodaje se da će, pored izlagača iz Srbije, nastupiti i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske. Navodi se da će u fokusu dogadjaja biti subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Posetiocima „Dana poljoprivrede“ na virtuelnim štandovima biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje, piše u saopštenju.

Dodaje se da će se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predstaviti izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj „Dana poljoprivrede“ Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvodjača.

Navodi se da će tokom „Dana poljoprivrede“ kompanija Agropanonka organizovati Poklon igru u kojoj je glavna nagrada traktor „belarus 82.1“.

                                                                                                                              B. Gulan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *