NOVOSADSKI SAJAM: Širenje saradnje sa Turskom

Iniciran pedlog da Republika Turska u 2024. godini budu Zemlja partner sajma

Generalni direktor Novosadskog sajam, Slobodan Cvetković primio je danas ambasadora Turske, Hami Aksoja i tom prilikom ga upoznao sa aktivnostima koje naša najstarija sajamska kuća sprovodi u vezi sa obeležavanjem važnog jubileja – veka postojanja kao i sa pripremama za jubilarni, 90. međunarodni poljoprivredni sajam.Tokom srdačnog razgovora, iniciran je predlog da Republika Turska naredne godine bude Zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma kao i da se poslovna saradnja uspostavi i na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma koji će biti priređen u novembru ove godine na Novosadskom sajmu.

NJ.E. ambasador Hami Aksoji, zahvalio se na na gostoprimstvu i naglasio da su odnosi Republike Srbije i Republike Turske na najvišem mogućem nivou i da je njegova osnovna inicijativa da razvija ekonomske odnose između naše dve zemlje i razmotriće na najvišem nivou, dalje unapređenje saradnje između Novosadskog sajma i Republike Turske.

On je iskoristio priliku da naglasi važnost i ulogu Novosadskog sajma, kao i veliko interesovanje turskih kompanija za uspostavljanje saradnje i da će naredni koraci u unapređenju poslovne saradanje biti usmereni upravo u tom pravcu. (B.G.)

Snimila: Foto služba sajma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *