Релативан значај исламских земаља за робну размену Француске

Француска је Србији непријатељска држава. Србији су непријатељи све државе које су признале као независно Косово и Метохију. Државе које повуку признање КиМ могу опет бити пријатељи Србије.

Постављање Тачија између Путина и Меркелове на обележавању 100 година од завршетка Великог рата доказ је тог непријатељства. Нема грешака у протоколу, постоје намере и њихово симболичко значење.

У табели су подаци о робној размени Француске са одабраних 45 земаља са становништвом мухамеданске вероисповести. Испод њих је размена са најважнијим француских трговинским партнерима. Излистани подаци о робној размени имају за циљ да измере релативан значај исламских земаља за француску робну размену. Они не могу да ухвате релативан значај бојкота француске робе у самој Француској, као ни у Немачкој и другим чланицама ЕУ које имају становништво мухамеданске вероисповести.

Одабраних 45 држава је учествовало са 8,55% у укупном извозу Француске у 2019, и од 2008. смањиле су удео са 9,54%. У увозу је њихов удео смањен са 9,15% на 9,09%. Француска је повећала дефицит у размени са овим државама са 4,7 на 9,4 милијарде евра. Дефицит у размени говори да би, у збиру, ове земље биле за ових 9,4 милијарди евра више погођене уколико би Француска одговорила санкцијама на увоз из ових земаља.

Највише би биле погођене: Саудијска Арабија, Турска, Индонезија и Мароко.

Највећи потенцијал да нанесу штету Француској имају УАЕ и Катар, које у збиру учествују са 1,43% у извозу Француске.

Са укупном вредношћу робне размене од 94,2 милијарде евра одабраних 45 земаља заједно налазе се испод Немачке (154,6) као други по релативном значају, испред Италије (80,8) и САД (80,2 милијарде евра).

Кроз робну размену Француска може да претрпи минијатурну економску штету. Кроз ескалацију верске нетрпељивости штету ће претрпети ЕУ. Штета ће данас бити мања од могуће штете за 10, 20 или 30 година када муслимани буду имали знатно већи удео у укупном становништву ЕУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *