Home » 0 Miroslav Zdravković, 3 Industrija, Demografija » Srbija u ekonomskoj depresiji

Srbija u ekonomskoj depresiji

 

 

3 Komentara na Srbija u ekonomskoj depresiji

 1. Sovjetskom Savezu je trebalo 7 godina da se oporavi od II svetskog rata. Vec 1952 je imao veci BDP nego 40te.
  Srbiji ce u najboljem slucaju (potpuno neverovatnom), trebati 10 godina da dostigne nivo BDP iz 89te.

  Sta dalje reci o tome gde smo stigli.

 2. Zdravkovicu,
  ovo je neko cudo nevidjeno. Srbija u depresiji, a izasla iz recesije? I to jos tvrdi tvoj prijatelj, udruzeni Gorance…

 3. Lako je reći da smo izašli iz recesije kada se koristi domaći merni sistem, koji se zasniva na budućim, očekivanim vrednostima BDP-a, inflacije tokom godine. Ako bi smo ga uporedili sa međunarodnom metodologijom, baziranom na prethodnim kvartalnim ostvarenjima, rezultati bi bili daleko drugačiji.
  Rast u automobilskog sektoru početkom godine, najverovatnije i u poljoprivrednom u narednim mesecima, uz ambicioznu nisku inflaciju zasigurno će manifestovati pozitivne statističke vrednosti. Svi ostali sektori su i dalje u recesiji i ne nazire im se skoriji oporavak, izuzev hemijskog.
  Dakle, neophodno je realno i objektivno prikazivati rezultate, a ne konstantno brujati o oporavku celokupne privrede a koja je posledica uspešnosti jednog giganta i “očekivanih” vrednosti u poljoprivredi(opet gledajući u nebo). Pitajte malo preduzetnike kako im je ovog proleća, neće vam se svideti odgovori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>