Po ceni odeće, odavno smo u EU

Крпице су јефтиније у половини земаља Европе него у Србији, а наше су само за 2,1% мање него у просеку за 28 чланица ЕУ. Једнаке су као у Словенији, а јефтиније су него у Немачкој само 4,3%, мада су плате у Немачкој веће више него 5 пута у односу на српске.
Гардероба је јефтинија у свим земљама са којима се граничимо, у Црној Гори за само 1,5%, у Хрватској за 4,1%, у БиХ за 5,5%, у Румунији за 11,5%, у Бугарској за 15,9%, у Македонији за 21,2%, у Мађарској за 23,6%, а у Албанији за 29,8%.
Испада да је Србија „Златно острво“ за трговце гардеробом а у мору Источне Европе где морају да продају робу по знатно нижим ценама.
Турска је најјефтинија када је гардероба у питању, а ниже нивое цена од Србије имају још Грчка, Шпанија, Кипар, Пољска, Чешка, Малта, Грчка, Португалија… и Аустрија, Ирска и Уједињено Крањевство, чије плате можемо само да сањамо!
Гардероба је најскупља у Норвешкој, Исланду, Шведској и Данској, па у Швајцарској и Финској, док све остале високоразвијене земље имају сличне цене гардеробе као и Србија.
А у тим високоразвијеним земљама постоје дани када су велики попусти и распродаје, што у Србији још увек не видесмо.

Jedan komentar

  1. Videcemo 1.septembra na referendumu kod plovi ovaj brod…

    Divan dan za referendum o ulasku Srbije u EU …

    A do tada Srbiji je potreban matematika i to brutalna…Da vidimo ko ce u narednom periodu i sta da kupuje od Srbije i u kom kvalitetu . A da se vidi i ko planira da izvozi u Srbiju na ovom nivou kreditnog zaduzenja…

    Uglavanom 1. septembra Srbija se pozdravlja sa ideologijom i rukuje sa matematikom..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *