ТРГОВИНА: Продаја „Викториjа групе“ и „Сојапротеина“ холандској АДМ групи

Комисија за заштиту конкуренције дала је сагласност да фирма „Арчер Данијелс Мидланд Јуроп“ из Холандије (АДМ) постане власник београдске „Викторија групе“ и њеног зависног друштва бечејског „Сојапротеина“.

У документу објављеном на сајту Комисије наводи се да је АДМ група пријавила је да је у 2020. години остварила око 52.691 милион евра прихода у свету, а да у Србији нема регистрованих фирми.

„МК Група“, Милија Бабовић и фирма „Апсара лимитед“, продали су 100 одсто „Викторија групе“, а посредно је продато и 89,2 одсто бечејског „Сојапротеина“.

„МК Група“ пре продаје поседовала је 67 одсто „Викторија групе“, док су остатак по пола имали Милија Бабовић и „Апсара“.

„Сојапротеин“, која је преко продаје својих производа присутна у 65 држава, пред продају је била у власништву „Викторија групе“ са 89,2 одсто удела, док је остатак у власништву „Слајдрул трејдинг лимитида“ са Кипра, преноси портал е-капија.

Викторија је са „Сојапротеин“-ом у 2020. години остварила 139,8 милиона евра прихода у свету, а на тржишту Србије остварено је 46,1 милиона евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *