POLITIČKI ANALITIČAR IZ MAĐARSKE AKADEMIK VLASTIMIR VUJIĆ UPOZORAVA DA SRBIJI U EVROPSKOM PREDLOGU O NORMALIZACIJI ODNOSA BEOGRADA I PRIŠTINE NAJVEĆA OPASNOST PRETI U ČLANU ČETIRI (4)!

Sa Kosmetom u UN prestaje državnost Srbije!

Politički analitičar iz Mađarske, akademik Vlastimir Vujić, upozorava da Srbiji u evropskom predlogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine najveća opasnost preti u članu četiri. Jer, sa Kosmetom u UN prestaje državnost Srbije!?

Ako bi Beograd to dozvolio poništio bi Srbiju koju zvanično imamo u njenim državnim granicama, morao odmah da ukine Ustav i sve druge zakone, kao i da započne postupak verifikacije – NOVE  DRŽAVE?!

,,U evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, U ČLANU (4) Č E T I R I stoji da – „STRANE POLAZE OD PRETPOSTAVKE DA NIJEDNA OD NјIH NE MOŽE PREDSTAVLjATI DRUGU U MEĐUNARODNOJ SFERI ILI DELOVATI U NјENO IME. SRBIJA SE NEĆE PROTIVITI ČLANSTVU KOSOVA U BILO KOJOJ MEĐUNARODNOJ ORGANIZACIJ’’, navodi Vujić.


Evo i odgovora koji krajnji cilј „krije“ otvaranje vrata tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama?


,,Zna se da je  krajnji cilj su Ujedinjene nacije! Dakle  – potvrda njene državnosti i prolaz (kao države!) u NATO (ne u Evropsku uniju?). Novim granicama na Balkanu alijansa bi ,,zaokružila’’ prostor zapadnog Balkana i završila proces koji je počeo NATO agresijom na Jugoslaviju 1999. godine. Rešavanjem kosmetskog pitanja na liniji zapadnih interesa,Vašington, Berlin i Pariz bi rešili i uticaj Rusije na Zapadnon Balkanu, navodi Vujić.

ZBOG TOGA JE U PRVOM PLANU KOSOVO, A NE SANKCIJE MOSKVI!

Srbija ni pod kakvim uslovima ne sme da dozvoli ulazak Kosova u Ujedinjene nacije! Zašto? Zato što bi to značilo ODRICANјE OD SOPSTVENE DRŽAVNOSTI. Srbija je u međunarodno priznatim granicama (koje podrazumevaju KiM u njenom sastavu!) – članica Ujedinjenih nacija, komentariše Vujić.

To Beogradu garantuje Rezolucija 1244 koja podrazumeva KiM u sastavu Srbije. Onog trenutka kada bi tzv. Kosovo postalo članicom UN u svojim granicama – istog trenutka Srbija u svojim granicama ne bi postojala! Ako bi to dozvolila pomništila bi Srbiju koju zvanično imamo u sadašnjim državnim granicama. To znači, ističe Vujić, da bi morala odmah da ukine Ustav i sve druge zakone, kao i da započne postupak verifikacije nove države u UN (bez Kosmet)!.

U kontekstu ovog evropskog predloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine (poznatog i kao Šolc – Makronov plan!) vrlo bitno je da se on analizira i kroz tri dodatna elementa. U PRAVNOM smislu ako bi Beograd prihvatio da Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama – onda bi to prihvatio kao pravni koncept koji se primenjuje na svaki slučaj koji, zbog svoje jedinstvenosti, zahteva posebno i jedinstveno tumačenje od strane vlasti!… A U FAKTIČKOM smislu – to je odricanje od države Srbije u granicama u kojima je priznata kao članica UN, dok je U POLITIČKOM smislu to potez kojim se amnestira Zapad za
zločinačko bombardovanje 1999. godine. Reafirmacija me
đunarodnog prava i principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta u slučaju Ukrajine vratila je i srpsko Kosovo i Metohiju (ponovo) na agendu, jer je u oba slučaja primenjen isti metod – OSPORAVANJE MEĐUNARODNOG PRAVA UPOTREBOM SILE. Srbija to mora da iskoristi na najbolјi mogući način! (B.G.)        

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *