Užički med najbolji na ovogodišnjem ocenjivanju Novosadskog sajma

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu odoleva pandemiji. Stručne komisije su radile i tokom leta, a stigli su i prvi rezultati u robnim grupama pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, sredstva za ishranu i lečenje pčela.

Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma u kategoriji pčelinjih proizvoda osvojila je Pčelarska farma „Jović Tomislav i Milena“, Užice za vrhunski kvalitet dijetetskih proizvoda na bazi meda i meda. Srebrni šampionski pehar je poneo „Timomed“, Knjaževac za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda. Peharom Novosadskog sajma nagrađena je Nadira Duraković, Gradačac, BiH za vrhunski kvalitet preparata na bazi pčelinjih proizvoda.

U robnoj grupi oprema za pčelarstvo, sredstva za ishranu i lečenje pčela Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma ponela je firma „Miba Apis“, Novi Sad za vrhunski kvalitet opreme za pčelarstvo, a Srebrni šampionski pehar „Medena plus“, Mehovine za kvalitet opreme za pčelarstvo. Peharima Novosadskog sajma nagrađeni su „Tehnoplast Gligorijević“, Batočina i „Apis plus“, Jarkovac.

Vrednovanje kvaliteta proizvoda biće nastavljeno tokom septembra, kada se očekuje da budu poznati svi „Najbolji u 2020“.

                                                                                                         B. GULAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *