ZLATIBOR ČEKA AGRONOME I POLJOPRIVREEDNIKE

Razmena znanja i iskustava

Tradiconalno savetovanje agronoma Srbije održaće se na Zlatiboru od 22. do 28. januara 2017. godine

Novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo organizovaće tradicionalno 51. Savetovanje agronoma i poljopriverdnika Srbije, koje će se održati na Zlatiboru od 22. do 28. januara 2017. godine. Ovo savetovanje tradicionalno okuplja više od 700 agronoma i poljoprivrednika iz cele Srbije. Biće to prilika za razmenu znanja i iskustava u proizvodnji hrane.

Glavna tema 51. Savetovanja biće predstavljanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoiprivrede u Srbiji i svetu. Tokom trajanja savetovanja biće predstavljene inovacije u oplemenivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka,  s posebnim osvrtom na pojedine alternativne vrste i organsku proizvodnju, kaže dr Rade Jevtić, član Organizacionog odbora savetovanja. Predavanja će biti grupisana po biljnim vrstama. Svakog dana Savetovanja organizovaće se i panel – diskusije o aktuelnim temama uz prisustvo predstavnika nadležnih institucija, kao interaktivna forma razmene iskustava i donosiće se zaključci koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

Uporedo sa Savetovanjem agronoma i poljoprivrednika Srbije održaće se i 43. Simpozijum ,,Poljoprivredna tehnika“, koji organizuje Nacionalno naučno društvo za poljoprivrednu tehniku i Departman za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

B.G.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *