Korišćenje energije Sunca

Ко год да је летовао у Грчкој могао је да уочи да готово свака кућа користи соларну енергију за загревање воде, зашта год. Често у медијима чујемо о џиновским пројектима изградње соларних панела у Сахари и да другим локацијама.

У ЕУ је површина под соларним панелима повећана са 4,9 квадратних километара у 1990. на 50 квадратних километара у 2016, што је повећање за 13 пута.

Грчка је до 1999. била прва у Европи по површини под соларним панелима, а од тада је то постала Немачка, у ЕУ. Ван ЕУ највећу површину, већу од Немачке има Турска –  20 квадратних километара.

Ми до 2016 нисмо имали ни 500 квадратних метара под соларним панелима, како би смо били заокружени на јединицу којом би се уврстили међу кориснике соларне енергије.

Да постоји хрватско-албанска антисрпска коалиција доказ су површине под соларним панелима: у Хрватској 204 хиљада квадратних метара, а у Албанији 196 и још на КиМ 5 хиљада, даје готово једнаку површину хрватској. Ако претпоставимо да се 2 хиљаде квадрата налази у општини Тузи у Црној Гори то чини однос Хрватска – Албанци готово идентичним : 204:203.

 

И тако, док већина земаља настоји да искористи овај алтернативни извор енергије, у Србији нема таквих тежњи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *