Рекордан извоз беспилотних летелица из Турске у октобру 2022.

Турска наставља да шири славу својих Бајрактара по целом свету продајући их што пријатељским то и непријатељским земљама Русије.

У октобру 2022, према званичним турским подацима пријављеним СТО-у, је постигнута рекордна количина извоза од 189 тона, те је превазиђен рекорд из априла 2022. када је испоручено 165,6 тона ових производа.

Турска званично није испоручила ове производе Украјини у септембру и октобру, а и у августу је била скромна количина од 4,3 тоне. Међутим, испорука Украјини пријатељској Пољској од 93 тоне ипак указује да се Словени пуне оружјем са свих страна.

Испорука 50 тона Нигерији и 26,6 тона Киргистану не слути на добро, док испорука 15,1 тона Емиратима и још 3,1 тона Катару у складу је са потребама светског првенства у фудбалу и регионалним нестабилностима.

Укупно су 34 земље куповале беспилотне летелице из Турске, укључујући ту и Србију са 16 килограма и вероватно се ради о дечјим играчкама, те бих за викенд требало да прошетам до кинеског тржног центра да проверим чега све има у понуди осим пиротехнике из Кине, које се ужасавам.

Можда се ради и о испорукама Косову и Метохији, пошто СТО и УНКТАД не признају нашу покрајину као независну, али је ипак још увек ово мала тежина у односу на једног Бајрактара.

СТО и УНКТАД

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *