Home » Opštine i okruzi » Popis štete u Užičkom kraju

Popis štete u Užičkom kraju

Početak popisa štete. Preliminarni podaci.

 

Tags:

Jedan komentar na Popis štete u Užičkom kraju

 1. Koji li strucnjak osacova ovu stetu…Sve mi se cini odokativno..
  Popis je popis ali ima tu znatne razlike u odnosu na naplativost stete. Pre svega osiguranje jer kompanije koje su mogle i bile u obavezi da se osigaruju naplacuju se iz osiganja dok one koje nisu to ucinile morace da same snose stetu.
  Elemenarna nepogoda u vidu poplave je nesto sto osiguranje pokriva i sve kompanije koje nisu bile osigurane ne mogu svoju stetu prevaliti na drzavu . Tu nema zakonske osnove.
  Drzava moze samo da finasira obnovu infrastrukture i sanaciju .To se odnosi i na EPS u slucaju da nije bio osiguran jer to je kompanijska odgovornost.

  Sasvim drugo je obnova iz donacija i pravac u kom ce taj novac ici ali to je svakako pre svega sve ono sto osiguranje ne pokriva.
  Ribnjak ili vocnjak koji nije osuguran ne treba da ocekujue refundaciju i to neko treba da objasni i narodu a izgleda i popisivacima u vidu opstinskih komisija.

  Ako se popis ne obavi po pravilu steta ce bez problema prevazici 1 milijardu eura i to verovatno samo na podrucju Obrenovca. Po tom pitanju drzava treba jasno i glasno da se opredeli od samog pocetka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>