Анкета: Скоро 7 од 10 Аргентинаца је незадовољно својим послом

Разочарење расте међу запосленима у Аргентини, показало је ново истраживање. Заправо, радници у земљи су најнезадовољнији у региону.

Према новом истраживању портала за запошљавање Bumeran, скоро 7 од 10 запослених у Аргентини није задовољно својим послом. Ова цифра је и највећа у региону и значајан пораст у односу на ону забележену у претходним издањима исте студије.


На питање „Да ли сте задовољни својим послом?“, 67 процената испитаних у Аргентини одговорило је „не“, у поређењу са регионалним просеком од 56 процената. Ако се то подели по земљама, 40 одсто у Перуу је одговорило негативно, са 57 одсто у Еквадору, 60 одсто у Чилеу и 66 одсто у Панами.

„Шездесет седам процената Аргентинаца који су учествовали у анкети [ове године] није задовољно својим послом. У 2021. 64 одсто је било незадовољно. 2020. године, 66 одсто је одговорило на овај начин,“ рекао је Федерико Барни, извршни директор Jobint-a.

Додао је: „У другој студији спроведеној 2022. питали смо их да ли желе да напусте посао: 71 одсто је одговорило „да“. Без сумње, пандемија је донела неповратне промене у свету рада: данас људи желе да раде оно у чему уживају.“


Према анкети, 61 одсто испитаних Аргентинаца такође је незадовољно платом. Исто важи и за 55 одсто Панамаца, 58 одсто Еквадораца, 58 одсто Перуанаца и 65 одсто Чилеанаца.

У поређењу са подацима из претходних истраживања, у Аргентини је смањено незадовољство платама. Седамдесет одсто је било незадовољно платом у 2021, а 63 одсто у 2020.

Године 2022. спровели смо студију која је показала да је, са 632 MEP долара месечно, просечна аргентинска плата најнижа у региону. Стога није изненађујуће што Аргентинци желе већа повећања плата од осталих земаља,“ објаснио је Барни.

У анкети је учествовало више од 8.000 људи, од којих је више од 1.600 учествовало из Аргентине.

https://www.batimes.com.ar/news/argentina/poll-almost-7-in-10-argentines-are-unhappy-with-their-jobs.phtml

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *