NAJSTARIJI SPECIJALIZOVANI AGRARNI LIST: Poljoprivrednik napunio 64 godine

Najstariji specijalizovani agrara list na prostorima bivše SFRJ, novosadski ,,POLJOPRIVREDNIK’’, počeo je da izlazi 2. decembra 1956. godine. To je i danas na ovim prostorima jedinstveno informativno-stručno glasilo za selo i poljoprivredu. Za protekle 64 godine, novine koje čitaoci popularno zovu „agronom u kući“ ostale su verne misiji tačnog, profesionalnog i pravovremenog prenošenja najznačajnijih agrarnih vesti i naučnih saznanja do krajnjih korisnika – poljoprivrednika i svih onih koji su neposredno ili posredno vezani za agrar.

„Poljoprivrednik“ neguje čvrstu vezu sa svim naučnim, savetodavnim i istraživačkim institucijama u oblasti agrara, sa zadrugama, poljoprivrednicima, agroprivredom… Brojni naučnici i stručnjaci stalni su saradnici naših novina u kojima objavljuju informacije, koje predstavljaju važne smernice, kako osavremeniti i unaprediti domaću agrarnu proizvodnju.

Zbog savremenih trendova koji sve više nameću digitalizacijiu u radu, deo poslovanja prenet je na veb sajt, ali i društvene mreže.

Ipak, osnovno izdanje ostaje štampani „Poljoprivrednik“, od čijeg se tiraža oko 80 odsto distribuira direktno na adrese čitalaca širom Srbije. List se prodaje i u komisionoj prodaji, na kioscima, na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine.

,,Pored lista „Poljoprivrednik“, preduzeće „Dnevnik-Poljoprivrednik“, je izdavač i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“. Upravo su u toku završni radovi na najnovijem izdanju za 2021. godinu, koje bi trebalo da se na tržištu pojavi u drugoj polovini decembra tekuće godin’’, kaže dr Gordana Radovićž, direktor ,,Poljoprivrednika’’.

Knjiga „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“ se na tržištu popularno naziva „mala poljoprivredna enciklopedija“. Na izradi izdanja za 2021. godinu je, pored naših novinara, učestvovalo i oko  150 priznatih naučnika i stručnjaka. Teme koje knjiga obrađuje su brojne i raznovrsne, namenjene tome da se čitaju tokom čitave godine, ali i nakon toga.

                                                                                                                            B. Gulan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *