Uz kupljeno NS seme besplatna isporuka na kućnu adresu

JPP Srbije i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu postigli su dogovor o besplatnoj isporuci semena tog institute za prolećnu setvu, saopštio je kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića. Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje poljoprivrednici naruče NS institutu, Pošta Srbije će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona. ”To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Srbije obezbedjuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu. Ona treab da se obavi na dva miliona hektara.“, rekao je Krkobabić.

 

ZA USPEŠNU SETVU U JEKU BORBE PROTIV KORONAVIRUSA

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, uz JP „Pošta Srbije“ pridružio se inicijativi Vlade Republike Srbije i ministarstva zaduženog za regionalni razvoj, pa je svoje resurse i kapacitete stavio u pun pogon kako bi se našim poljoprivrednicima obezbedile dovoljne količine semena.

https://agrosmart.net/wp-content/uploads/2020/04/nsss.jpg

Kako bi se maksimalno olakšala dostupnost semena, JP „Pošta Srbije“ će besplatno isporučivati kupljeno seme Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Putem besplatnog telefonskog broja 0800 000 021, odnosno putem e-maila: distributivni@nsseme.com, svakog radnog dana u periodu od 7h do 13h možete poručiti potrebnu količinu NS semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja. Pošta Srbije će poručena semena dostaviti na kućnu adresu u što kraćem roku, bez naknade za dostavu. Plaćanje semena vrši se pouzećem.

Ovakav vid prodaje sa dostavom NS semena biće omogućen tokom trajanja vanrednog stanja usled pandemije virusa korona.

B. Gulan

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *