Bosanska Krupa

Pоunje u Bosanskoj Krajini, Milan Karanović

 

За известан број села с обе стране Уне (од Грмеч планине до Ћорковаче на граници с Банијом) потребно је било административно средиште нахије, казе, котара. Уз потребе код власти требало је подмиривати о једном путу и трговачке потребе. До Омерпаше то је био Бужим. Одатле је премештено средиште ново установљене казе у Крупу.

Углавном се Крупа дели на пет делова: Варош, Пазарџик, Устиколина, Доња Махала (Сокак Махала) и Горња Махала.

Као засебне крајеве узимају: Подхум, Захум, Ћојлук, Говедарицу, Светињу, Разбојну, Тарлу, Кречану, Турски Пученик, Међумостове, Горње Луке и Доње Луке. –

У Вароши су: Билчаревић 1к, Блажевић 1к, Цисар 1к, Чулић 1к, Ћулибрк 1к, Чорак 1к, Ћургуз 1к, Добројевић 1к, Гаковића 7к, Грмуше 1к, Илачевић 1к, Јовановићи 8к, Мајкић 1к, Николићи 2к, Предојевићи 2к, Петровић 1к, Ратковић 1к, Стефановићи 3к, Студен 1к, Станивуковићи 2к, Секулић 1к, Стјепановић 1к, Сенићи 2к, Станковић 1к, Смиљанић 1к, Тешановић 1к, Тодићи 2к, Танкосић 1к, Вајагић 1к, Вучковић-Поповић 1к, Вигњевић 1к, Вукобратовић 1к, Зељковић 4, Качавенде 2, Кујунџић 1к, Филиповић 1к, Вукмановић 1к, Опачић 1к, Беуковић 1к, Шолић 1к, Вејиновић 1к, Миљешић 1к, Торбица 1к, Недимовић 1к, Свилар 1к, Бањац 1к, Зорић 1к, Срдић 1к, Мирковић 1к, Чича 1к, Илић 1к, Тодић 1к, Кењало 1к, Ковачевић 1к, Станишић 1к, Карановићи 2к, Ковачевићи 2к, Кресоја 1к, Лалић 1к, Јованић 2к, Лујиновићи 2к, Мазалица 1к и Мандићи 3к.

У Пазарџику су: Арнаутовић 1к, Алићехајић 1к, Алиџановићи 3к, Алијагић 1к, Авдагићи 4к, Алуновићи 2к, Брунчевић 1к, Бешић 1к, Берберовић 1к, Бркићи 2к, Бапићи 2к, Чаушевић 1к, Чалић 1к, Делић 1к, Диздаревићи 4к, Гулан 1к, Грбићи 2к, Хамулићи 2к, Хоздић 1к, Хускић 1к, Хаџипашић 1к, Хинић 1к, Хукановић 1к, Хоџићи 3к, Хасановић 1к, Харбаши 2к, Хаскић 1к, Ибрахимовић 1к, Јогићи 7к, Крупићи 3к, Куленовић 1к, Казићи 6к, Машићи 3к, Мушкићи 2к, Матијевић 1к, Мишковић 2к, Пашалићи 13к, Пиралић 1к, Рамићи 4к, Сулејмановић 1к, Сафићи 4к, Шарићи 18к, Шувалићи 2к, Топаловић 1к, Тузиновић 2к и Бадњевић 8к.

У Устикохини су: Алагићи 6к, Бекташевић 1к, Даутовић 1к, Караибрахимовић 3к, Спахићи 2к и Татаревићи 3к.

У Горњој Махали: Арнаутовић 6к, Бишчевићи 9к, Бешировићи 4к, Ћехајићи 3к, Ћемаловић 1к, Човић 1к, Делалић 1к, Џигумовћ 1к, Езићи 2к, Кабљагићи 18к, Кецман 1к, Куртовић 1к, Месићи 10к, Махићи 3к, Мујчићи 1к, Мујетић-Реџановић 1к, Насић 1к, Суљићи 3к, Шабановић 1к, Штрпци 2к, Тулићи 3к, Кресоје 1к.

У Сокак Махали: Бадњевићи 9к, Беширевићи 2к, Бајрић-Чајић 1к, Берберовић 1к, Бегићи-Сарајлије 2к, Ћопићи 1к, Џафићи 3к, Хаџићи 14к, Хасићи 5к, Хасићи 1к, Хусаљевић 2к, Хусаревић 1к, Кадићи 15к, Кочићи 9к, Колер 1к, Мустеданагић 2к, Милановић 1к, Слијепчевић 1к, Сантрач 1к, Супанчић 1к, Шертовићи 14к, Терзићи 5к, Топчагићи 2к, Велагићи 1 и Заначић 1к.

На Говедарници: Адамовић 1к, Ерор 1к, Гаковић 1к, Јованић 1к, Кокоруш 1к, Кулунџија 1к, Пилиповић 1к, Мајкић 1к, Радмиловић 1к, Шалабалија 1к, Половина 1к, Ћупурдија 1к и Дрљача 2к.

У Перни су: Скенџићи 4к.

На Турском Пученику: Бокани 4к, Бјељац 1к, Баста 1к, Бањац 1к, Бабић 1к, Дукићи 2к, Хајдуковићи 4к, Јерковић 2к, Љиљак 1к и Шипка 2к.

У Светињи су: Гулани 2к и Јарићи 1к.

На Разбојни су: Кнежевић 1к.

У Тарли: Мудринић 1к.

У Захуму: Рађеновић 1к.

У Подхуму: Клашња 1к, Гачић 1к, Тодић 1к и Бокан 1к.

У Кречани су: Бешићи 2к, Хинић 1к, Васиљевић 2к, и Заклан 1к.

У Међумостови: Драгићи 2к, Тадић 1к, Ђукић 1к и Мишковић 1к.

Порекло становништва. При паду Крупе један се сакрио у бадањ. Потурчио се и он је предак Бадњевића. Има их: Бадњевића 17к, Пашалића 13, Топчагића 2к, Диздаревића 4, Шибића 1, Авдагића 4к. Из њихова племена су били заповедници нахија, који су се после звали капетани, све до претка Крупића, који је пре 200г дошао из Аранутлука и који су се у почетку звали Арнаутовићи. Потурчени предак Бадњевића погинуо је при освајању Бихаћа.

Старинци су поред Бадњевића и Езићи 14к и од њих Шарићи 18к.

Сва је прилика да су старинци и истурчени Хојсићи, који се спомињу у овим крајевима као каштелани. Претци су им стајали под градом и из њихова је племена био капиџибаша. Много их је одселило иза Окупације и Анексије у Турску.

Пре 300г доселио је од Каменграда предак Кадићи 15к и Шертовићи 14к. Од Шертовића су и Мусићи 11к.

За Стегиће не знају одакле су дошли. Верватно су старинци исламизирани. Од њих су Терзићи 5к, Хусаревић 1к, Џафићи 3к, Хасић 1к и Спахићи 2к.

Из Лике су иза Карловачког Мира: Месићи 10к и Кабљагићи 18к. Најпре су Кабљагићи стајали у Гудавцу више Крушничког Врела, где су имали на врелу ступу за барут. Уз Буну су саселили од ешкије у Крупу и ту остали.

Тада су из Лике: Јогићи од којих су: Ненадовићи 7к, Хасановић 1к, Алуновићи 2к, Бркић 1к и Окић 1к.

Из Лике су: Гулејмановићи 1к и од њих Алиџановићи 3 и Хамулићи 2к.

Из Лике су иза КМ (Карловачког Мира): Кочићи 9к и од њих Велагић 1к и Реџићи 11к.

Рекоше да су „старо колино“, а не знају одакле су: Козићи 6к и од њих Хоздићи 1к и Хускић 1к; Ћехајићи 3к, Хукановић 1к, Хоџићи 3к, Машићи 3к, Караибрахимовићи 3к, Тулићи 3к и Тузиновићи 2к.

Не сећају се којему соју спадају: Шабановић 1к, Махмутовић 1к, Бућимкићи 10к, Мујичић 1к, Хусовљевићи 2к, Беграшевић 1к, Црнић 1к и Реџановић 1к.

Беговска п Крупићи су Арнаутовићи. Иза Бадњевића су из њихова племена капетани бужимске нахије. Има их Крупића 10к и Османбеговића 2к.

После Омерпаше Арнаутовићи 6к из Арнаутлука и Хаџићи 14к. Хаџића је предак Торлак из Македоније.

Иза Омерпаше су: Ћемаловић 1к из Санског Моста; Брунчевић 1к из Никшића; Махић 1к из Новога; Слијепчевић 1к из Варцар-Вакуфа (обамро) и Бегић-Сарајлија из Сарајева, за кога веле да је потомак Пиње Барјактара. Из Лике су за рата 1683-1699.

Алагићи 6к. Предак им је из племена Козлице. Био је код Мустајбега Бадњевића сеиз и спасао му живот под Бужимом кад су ударили Каури. Деде му капетан Луг.

Пре 50г су:

Суљићи 3к из Отоке;

Даутовићи 1к из Бужима и

Делић 1к из Бихаћа.

Уз Буну су 1875 претежно од ешкије саселили:

Хасићи 5к из Кулен Вакуфа;

Џигумовић 1к из Кулен Вакуфа;

Делалић 1к из Цазина;

Бапићи 2к из Коњодора;

Берберовићи 2к из Бихаћа;

Алијагић 1к из Јасенице;

Алићехајић 1к из Тржца;

Хаџипашић 1к из Стијене;

Ибрахимовић 1к из Арапуше;

Харбаши 2к из Дубовика;

Куртовић 1к из Арапуше;

Новкињићи 3к из Дубовика;

Нукић 1к из Бадића;

Пиралић 1к из Бихаћа;

Порић 1к из Бужима; Татаревићи 3к из Кључа;

Топаловић 1к из Језерског и Шувалићи 2к из Новога.

Беговске п су из околиних села: Бишчевићи 9к, Беширевић 4к, Куленовић 1к и Церић 1к.

Из околних села су пре 20г:

Сивић 1к из Остружнице;

Мустеданагићи 2к из Отоке;

Сефићи 1к из Остружнице;

Насићи 1к из Јасенице;

Чаушевић 1к из Бужима;

Седић 1к из Јасенице;

Балтић 1к из Језерског;

Чајић 1к из Пећи и

Бешићи 2к из Отоке на материнство.

Православне п. Пре Омерпаше није било прав п у Крупи неколико бегунаца од војске из Лике. По казивању стараца од 97г Нике Билчаревића први су населили Билчаревићи од Грахова. Звали су се Клинцови. Предак неки далеки ткао биљце па прозван Билчар. Славили су Никољдан и како их је помела мећава кад су ишли по пиће на море одаберу прољетни светац Св. Матију. Никин брат је био набављач за војску Омерпаше. Имао је више „бисежара“ који су продавали робу по селима. После су се „затрговчили“ и настанили у Крупи. Тада је село нахије пренео Омерпаша из Бужима у Крупу. И Стари Мејдан почео да опада, па су се занатлије почеле да расељавају из њега. Како је Крупа напредовала већи део је доселио у Крупу. Од 1850-1860 населили су из Мајдана: Стефановићи 3к (Јовањдан) предак им је био екмешчија, а синови и унуци трговци.

Станивуковићи 2к (Ђурђевдан) је стариначка п. Од Гламоча су населили у Јелашиновце. Отац Станивуковића саселио је у Стари Мајдан и био терзија. Из Мајдана је населио у Крупу. Синови су му трговци.

Вајагићи 1к (Аранђеловдан) старином са Попине у Стари Мајдан а одатле у Крупу.

Из Мајдана су и: Вуковићи

Поповић 1к (Ђурђевдан);

Рајчевић (Ратковић) 1к (Лазареву Суботу). Предак им је из Русије негде око Црног Мора. Био је једно време писар код књаза Милоша, после код сарајевског владике и најпосле код капетана у Приједору. Бег га силом ожени и насели у Машане. Одатле сасели у Мајдан, а из Мајдана у Крупу.

Из Мајдана су: Петровићи 1к, Ђурђевдан и Мајкићи 2к, Ђурђевдан.

Од 1850 до 1860 доселили су: Секулић 1к, Ђурђевдан из Лијевна. Старином је из Боке.

Николић 1к, Јовањдан, као казанџија из цинцарског насеља Чипулића код Бугојна.

Стјепановић 1к, Јовањдан из Сарајева.

Добројевић 1к, Стефањдан са Калати више Кулен Вакуфа. Старином су с југа, и дошли у северну Далмацију. Три су брата кренула из Далмације у Босну. Марко Добројевић је умро без потомака. Мати му је из пор Родића. Сво имање оставио је српској школи и просвети. Дед му је био у Доситејевој школи у Плавну. Добротвор је Српског Географског Друштва.

Сенићи 2к, Никољдан, из Мале Рујишке. Деда је садашњих дошао као туфакџија од Шапца у Нови. Није му се допало, па се насели у Малу Рујишку.

Предојевићи 3к, Св. Алимипије са Предојевића Главице.

Зељковићи 4к, Ђурђевдан, из Перне, где су дошли из Трубара.

Драгићи 2к, Св. Вартоломеја, из Зелиновца и „једно“ су веле са Кецманима.

Из Херцеговине су:

Јовановић 7к, Јовањдан. Отац данашњих Јовановића, Никола, доселио је из Херцеговине, из Фотнице, где се звао Попара. Био је једно време трговачки момак код трговачке куће Кујунџића и Лијевну. Отворио је филијалу Кујунџића у Крупи. Има 7 синова. Продавао је фочанске ножеве, па га зову „Фочо“.

Јовановићи 2к, Никољдан, из Попова Поља.

Бабићи 2к, Јовањдан, звали се Кујићи (обамро).

Ковачевићи 2к, Јовањдан.

Васиљевићи 3к, Ђурђевдан, из Бегове Куле и звали се Чичковићи.

Ковачевић 1к, Јовањдан, из Попова Поља.

Тешановић 1к, Јовањдан, из Попова Поља.

Пре окупације су: Кнежевић 1к, Никољдан са Цвијетнића.

Бањац 1к, Јовањдан из Бјелајског Поља;

Карановић 2к, Ђурђевдан са Бобуљаска.

Са околних села су саселили пре Окупације:

Вејиновић 1к, св. Василија, из Велике Рујишке;

Мазалица 1к, Јовањдан из Суваје;

Ћулибрк 2к, Јовањдан, из Велике Рујишки;

Гаковићи 7к, Никољдан из Велике Рујишке;

Тодићи 2к, Арханђеловдан, из Перне.

Дражић 1к, Ђурђевдан из Велике Рујишке и

Недимовићи 3к, Ђурђевдан из Јасенице.

Пре Окупације су из Лике:

Вигњевић 1к, Св.Василију;

Лујиновић 1к, Никољдан,

Половина 4к, Јовањдан из Лапца и

Љиљак, 1к, Никоњдан.

Гачић 1к, Св. Пантелија од Сане – првих година иза Окупације.

Кресоја 2к, Никољдан од Далмације;

Мандићи 3к, Никољдан од Унца;

Кокоруш 1к, Јовањдан из Смољане;

Срдић 1к, Никољдан из Дрвара;

Торбица 1к, Стефањдан из Трубара;

Бањац 1к, Јовањдан из Поља;

Пилиповићи 2к, св. Алимпију са Цвјетнића;

Рађеновићи 1к, Ђурђевдан из Осредака;

Танкосић 1к, Ђурђевдан из Осредака;

Шипке 2к, Марковдан из Дугопоља;

Ћирићи 1к, Св. Вартоломеја из Поља и Кецман 1к, св. Вартоломеја из Поља.

После Окупације је Чулић 1к, Никољдан. Предак им као харамбаша у Далмацији изгубио ухо у окршају и назван „Чуле“. Најпре су пали на Рујишку. Одатле одселе једни у Џанкића Ракане. Из Ракане је Тоде Чулић.

Из околних су села после окупације

Штрпци 2к, Ђурђевдан;

Дрљаче 2к, Трифуњдан, из Суваје;

Адамовић 1к, Јовањдан са Војевца;

Стојаковић, Никољдан из Суваје;

Сантрач 1к, Св. Пантелеју из Малог Радића;

Тодоровић 1к, Никољдан, из Залина где се звао Ћургуз;

Јовчић 2к, Никољдан из Велике Рујишке, а звали су се Давидовићи;

Ковачевић 1к, св. Стевана Дечанског из Пученика и

Качавенде 2к, Никољдан са Војевца.

После Окупације су:

Станковић 1к, Ђурђевдан из Бихаћа;

Блажевић 1к, Никољдан из Новог привела га мати и обамро.

Грбић 2к, Срђевдан из Поља;

Илачевић 1к, Јовањдан из Срема као учитељ;

Тодић 1к, Св. Димитрија из Новога;

Кењало 1к, Миољдан, из Бихаћа;

Смиљанић 1к, Св. Јована Златоустог, из Новода и

Шалабалија 1к, Лучиндан из Трубара.

Из Лике су после окупације: Баста 1к, Св. Василију;

Јарић 1к, Никољдан;

Јерковићи 2к, Јовањдан;

Хајдуковићи 4к, Јовањдан из Лапца;

Хинићи 2к, Јовањдан из Заложнице;

Колунџија 1к, Никољдан из Небљуха;

Матијевић 1к, Никољдан;

Вукмановић 1к, Аранђеловдан;

Вукобратовић 1к, Јовањдан;

Скенџићи 4к, Јовањдан из Турјанског;

Чича 1к, Јовањдан из Лапца;

Ерор 1к, Враче из Врховина;

Гулани 3к, Ђурђевдан из Врховина, где су се некад звали Костадиновићи;

Бокани 4к, Никољдан из Осредака, где су се звали Војводићи;

Јованић 1к, Ђурђевдан;

Мудринић 1к, Ђурђевдан;

Ћопић 1к, Михољдан, мајстор дрвених суда;

Лалић 1к, Арханђеловдан;

Милановић 1к, Арханђеловдан;

Студен 1к, Никољдан из Жељаве;

Свилар 1к, Стефањдан из Лапца;

Шкрбић 1к, Благочасне Вериге из Мазина;

Заклан 1к, Аранђеловдан;

Мирковић 1к, Св. Стевана Дечанског, из Глине и одселио после рата у Срем;

Илић 1к, Јовањдан из Грачаца; Дукићи 1к, Ђурђевдан и 1к Стефањдан;

Опачић 1к, Лучиндан из Лапца;

Ћупурдија 1к, Срђевдан и

Бабић 1к, Јовањдан.

Пред рат и после Ослобођења:

Радмиловић 1к, Никољдан, од Билећа као пензионисани жандар;

Бјељац 1к, Никољдан од Сане;

Колаковић 1к, Јовањдан из Брчког најпре као директор банке, а после отворио самосталну банкарску радњу;

Чизмаревић 1к, Јовањдан, као пекар из Брчког;

Ђукић 1к, Ђурђевдан са Перне као трговац;

Грмуша 1к, Јовањдан као трговац из Бушевића;

Мишковић 1к, Никољдан као калајџија из Лијевна;

Миљешић 1к, Ђурђевдан, из Матаваза;

Беуковић 1к, Никољдан из Лике и

Станишић 1к, из Вођенице.

Католичко с.

После окупације су:

Чорак 1к, димничар из Врховина;

Цисар 1к, апотекар из Ческе;

Коллер 1к, листонаша;

Шолић 1к, мутапџија из Варцара;

Кујунџић 1к ципелар из Бихаћа;

Човић 1к, ковач из Костајнице у Хрватској;

Филиповић 1к, ципелар из Лике;

Супанчић 1к ковач из Цеља и

Богдановић 1к из Травника.

Циганске п су:

Чалић 1к, Хаскић 1к, Мушкић 1к, Рамићи 4к и Сафићи 4к из Бихаћа. Пре су имали колибе и ковачнице на Житарници под Хумом. Преселила их је градска општина на мајине код Текије, где чине за се махалу.

П.С. Босанска Крупа је 1991г имала 14.416с, у томе 9.519 Муслимана, 4.044 Срба, 551 Југословена, 200 осталих и 102 Хрвата. 2013г имала је 11.514 становника.

 

Страдали српски цивили (Душан Д. Миљковић: Страдања у цазинској крајини и антифашистичка борба (1941-1945)

1. Adamović Ilija Jovan 1904/41

2. Adamović Ilija Milan 1902/41

3. Adamović Jošan Deva 1891/43

4. Adamović Jovo Blažo 1932/43

5. Adamović Jovo Milka 1930/43

6. Ajduković Rade Mićo 1908/41

7. Amčić Đurić Srđan 1906/41

8. Anđić Đurađ Miladin 1902/41

9. Aničić Dragan Stana 1935/43

10. Aničić Dragan Zora 1933/43

11. Aničić Vid Dragan 1907/41

325

12. Arnaut Bogdan 1896/41

13. Arnaut Bogdan Mileva 1931/41

14. Arnaut Bogdan Pero 1936/41

15. Arnaut Bogdan Rada 1934/41

16. Arnaut Bogdan Rade 1935/41

17. Arnaut Bogdan Stevo 1940/41

18. Arnaut Trivo Sava 1900/41

19. Babić Đuro Bosiljka 1911/41

20. Babić Luka Jelica 1876/43

21. Babić Nikola 1875/41

22. Babić Nikola Stevo 1915/41

23. Bajić Staniša Rade ?/41

24. Bajić Staniša Stojan 1906/41

25. Banjac Anđa 1900/41

26. Banjac Jela 1932/42

27. Banjac Tomo Stevo 1897/42

28. Basarić Filip Branko 1909/42

29. Baserić Božo Janko 1901/41

30. Baserić Savo Olga 1902/43

31. Beronja Jovo Mirko 1911/41

32. Beronja Stojan Lazo 1876/43

33. Bjeljac Dragan Milan 1936/42

34. Bjeljac Mile Vojin 1920/41

35. Bjeljac Radonja Dragan 1900/41

36. Bličarević Niko Bogdan 1910/41

37. Bličarević Nikola Savo 1883/41

38. Bličarević Savo Vasilije 1914/41

39. Boban Stana ?/?

40. Bokan Bogdan Đorđo 1939/44

41. Bokan Bogdan Dušanka 1935/42

42. Bokan Marko Marta 1932/41

43. Bokan Marko Milanka 1940/42

44. Bokan Spase 1911/41

45. Bokan Spaso Branko 1936/43

46. Bokan Spaso Milan 1937/43

47. Bokan Spaso Mirko 1939/?

48. Bokan Vido Bogdan 1904/41

49. Bokan Vido Mile 1908/41

50. Božičić Stojan Ilija 1904/41

51. Brkljač Ilija Petar 1898/43

52. Budisavljević Spasoje Lazo 1882/41

53. Bumić Mile Mika 1900/41

54. Ćeran Rade Jovo 1862/42

55. Ćirić Gavro Milan 1908/43

56. Ćirić Ile Toma 1880/41

57. Ćirić Lazo Stojan 1912/41

58. Ćirić Luka Stevo 1904/41

59. Ćirić Savo 1887/41

60. Ćirić Simo 1900/41

61. Ćopić Đuro Milan 1941/43

62. Čubrilović Božo Dragan 1930/41

63. Čubrilović Božo Pero 1923/41

64. Čubrilović Ilija Božo 1886/41

65. Čubrilović Lazar Ilija 1873/41

66. Ćuić Branko Rade 1900/41

67. Ćulibrk Ilija Nikola 1911/?

68. Ćulibrk Jovo Ilija 1886/43

69. Ćulibrk Nikola Milica 1919/42

70. Ćulibrk Ostoja Stoja 1894/42

71. Ćulibrk Petar Mihajlo 1905/45

72. Ćulibrk Stana 1880/41

73. Ćulibrk Stevan Mihajlo 1875/42

74. Ćulibrk Tomo Stoja 1901/41

75. Ćulibrk Uroš Mara 1930/42

76. Ćulibrk Vojkan Vaso 1892/42

77. Čulić Todor Živko 1897/41

78. Dakić Blažo Stoja 1885/41

79. Dejanović Milka 1875/43

80. Đekić Ilija Mira 1942/42

81. Delić Đuro Branko 1935/43

82. Delić Đuro Đuja 1932/43

83. Delić Đuro Jovo 1940/?

84. Delić Đuro Milan 1925/42

85. Delić Đuro Petar 1938/43

86. Delić Dušan Mile 1861/42

87. Delić Mara 1900/43

88. Delić Mile Đuro 1893/45

89. Delić Stevan Stevo 1898/43

90. Desnica Mihajlo Obrad 1888/41

91. Desnica Obrad Veljko 1907/41

92. Desnica Veljko Milan 1938/41

93. Desnica Veljko Milka 1936/41

94. Dobrijević Đurica Veljko 1911/41

95. Dobrijević Veljko Branko 1922/41

96. Dobriković Đuro Stojan 1901/41

97. Dobrojević Đurica Sava 1893/41

98. Dobrojević Savo Boško 1925/41

99. Dobrojević Savo Đuro 1936/44

100. Dobrojević Savo Stojanka 1939/44

101. Đokić Stevo Jovo 1898/43

102. Domić Stefan Radojka 1899/44

103. Drakula Dane Vida 1928/41

104. Drakulić Dane Bosa 1934/41

105. Drakulić Dane Draginja 1932/41

106. Drakulić Ilija 1902/44

107. Drakulić Stevan Milan 1898/41

108. Drljača Vlado Mićo 1926/44

109. Drnjača Petar Rade 1890/41

110. Dukić DmitarĐorđe 1918/41

111. Đukić Milan Vojislav 1928/45

112. Đukić Pero Branko 1914/41

113. Đukić Pero Milan 1906/41

114. Đukić Pero Trivo 1902/41

115. Dukić Stevan Milorad 1942/43

116. Đukić Trivo Ljuba 1926/44

117. Đukić Trivo Petar 1896/41

118. Đumić Mile Milan 1907/41

119. Edelić Dušan Mile 1941/43

120. Edelić Gojko Milan 1940/43

121. Edelić Gojko Sveto 1939/43

122. Gajić Milica 1887/43

123. Gaković Jovo Radislav 1927/41

124. Gaković Jovo Ruža 1924/41

125. Gaković Jovo Saveta 1929/41

126. Gaković Jovo Žarko 1926/41

127. Gaković Jovo Živko 1931/41

128. Gaković Petar Jovo 1882/41

129. Gaković Risto Svetozar 1900/41

130. Gaković Stanko Vukosava 1898/41

131. Geridijan Mile Marija 1880/42

132. Grbić Jure Dragan 1900/41

133. Grbić Mile Lazo 1870/43

134. Grbić Mile Milan 1941/44

135. Grubor Stole Anđa 1900/41

136. Gulan Dane 1911/41

137. Gulan Dane 1916/41

138. Gulan Dano Simo 1896/41

139. Gulan Đuro Živko 1902/41

140. Gulan Đuro Bogdan 1901/41

141. Gulan Miloš Marica 1939/42

142. Gulan Rade Branko 1905/43

143. Gulan Stojan Miloš 1902/41

144. Hinić Rade Ljubomir 1912/41

145. Hinić Rade Spase 1902/41

146. Jakšić Pero 1894/41

147. Japundža Mile Draginja 1920/41

148. Jarić Ćiro Nikola 1888/41

149. Jarić Pero Milan 1886/41

150. Jelača David Bosa 1928/41

151. Jelača Petar David 1905/41

152. Jelača Trivo Jela 1907//41

153. Jeličić Mile Ljubica 1932/43

154. Jeličić Mile Marija 1854/41

155. Jeličić Mile Milkica 1934/43

156. Jeličić Mile Sava 1930/43

157. Jerić Milan Stevan 1918/41

158. Jerković Dara 1930/42

159. Jerković Mile 1900/41

160. Jerković Mile 1936/42

161. Jerković Mile Branko 1922/41

162. Jerković Nikola 1938/42

163. Jerković Nikola Štaka 1900/41

164. Jovanić Branko Boško 1940/41

165. Jovanić Branko Radomir 1937/41

166. Jovanić Joja Jovo 1908/41

167. Jovanić Joja Ljubo 1904/41

168. Jovanić Joja Slavko 1939/41

169. Jovanić Marko Đorđe 1917/41

170. Jovanić Marko Đorđo 1920/41

171. Jovanić Marko Milan 1926/41

172. Jovanić Nikola Cvjeta 1912/45

173. Jovanić Nikola Đuro 1899/41

174. Jovanić Stevo Mara 1891/41

175. Jovanović Jovo Slobodan 1914/42

176. Jovanović Milan Jovo 1918/41

177. Jovčić Sava 1887/43

178. Jovičić Smilja 1916/41

179. Kac Leposava 1912/43

180. Kačavenda Bogdan Duško 1940/41

181. Kačavenda Ilija Bogdan 1888/41

182. Kačavenda Ilija Dušan 1903/41

183. Kalember Mile Miloš 1910/43

184. Kalember Miloš Mara 1934/41

185. Kaluđerović Jovo Vaso 1880/41

186. Kamenko Božo Mane 1880/41

187. Kamenko Mane Dušan 1908/41

188. Kamenko Mani Ljubo 1914/41

189. Kantar Danica 1900/42

190. Keča Dane Jovo 1902/43

191. Kecman Ilija 1900/41

192. Kesić Pavle Petar 1921/44

193. Kljajić Nikola Milić 1892/41

194. Kljajić Petar Gojko 1914/41

195. Kljajić Simo Veljko 1916/41

196. Kljajić Stevan Obrad 1886/41

197. Knežević Gobra Grujo 1913/41

198. Knežević Grujo Borko 1941/43

199. Knežević Pero Rade 1894/41

200. Knežević Petar Rade 1894/41

201. Knežević Rade Jovo 1929/41

202. Knežević Savo Mika 1898/43

203. Kokić Deva 1890/41

204. Kokić Ud. Stevo Deva 1897/41

205. Končar Mane Mile 1926/41

206. Kondić Ljubo Koviljka 1919/41

207. Kordić Mika 1901/41

208. Kordić Milan Dragan 1920/41

209. Kovačević Đuro Dojčin 1894/41

210. Kovačević Đuro Đoko 1942/44

211. Kovačević Trivuna 1886/43

212. Krajinović Mile Vid 1894/41

213. Krajinović Vid Petar 1920/41

214. Krajinović Vid Živka 1923/43

215. Kresoja Vujo Mara 1890/43

216. Kukić Ilija Milka 1921/41

217. Kukić Spasoje Ilija 1900/41

218. Lepoja Trivo Miloš 1910/42

219. Ljepoja Obrad Veljko 1892/41

220. Ljepoja Ostoja Lazo 1894/41

221. Lujinović Lazo Branko 1939/43

222. Lujinović Lazo Đuro 1937/43

223. Lujinović Risto Lazo 1894/42

224. Lukić Čira Bogdan 1900/43

225. Lukić Zeko Mika 1882/41

226. Majkić Đoko 1886/41

227. Majkić Đoko Đorđe 1889/42

228. Majkić Đoko Dragan 1911/41

229. Majkić Đuro Đorđe 1885/42

230. Maksić Đuro Petar 1920/41

231. Maksić Lazo Đuro 1872/42

232. Malinić Stojan Dušanka 1923/44

233. Malinić Stole Stojan 1894/41

234. Mandić Drago Branko 1935/43

235. Mandić Drago Mićo 1938/43

236. Mandić Drago Rajko 1942/43

237. Mandić Jova Mile 1910/43

238. Mandić Jovan Štaka 1888/41

239. Mandić Pero Đuja 1905/41

240. Mandić Simo Dušanka 1939/42

241. Marčeta Mile Branko 1938/43

242. Marijanović Lazo Vlade 1894/41

243. Marjanović Branko Slavko 1938/43

244. Marjanović Nikola Zorica 1924/43

245. Matijaš Vojislav Đorđe 1921/41

246. Medić Đuro Petar 1886/41

247. Medić Ilija Mika 1888/41

248. Medić Lazo Mika 1890/41

249. Medić Ostoja Stana 1920/41

250. Medić Ostoja Stanko 1922/41

251. Medić Paja Ostoja 1902/41

252. Medić Stevan Pavle 1886/41

253. Medić Teodor David 1891/41

254. Micaljević Jefta Milan 1885/41

255. Mijatović Petar Bogdan 1921/41

256. Mijić Lazo Gojko 1908/41

257. Mijić Lazo Gojko 1915/41

258. Mijić Lazo Rade 1918/41

259. Mijić Lazo Sava 1940/41

260. Mijić Laza Vaso 1896/41

261. Mijić Marko Mile 1901/?

262. Mijić Mile Marko 1936/42

263. Mijić Milić Petar 1881/41

264. Mijić Nikola Mile 1901/41

265. Mijić Nikola Rade 1920/41

266. Mijić Nikola Radoslav 1919/41

267. Mijić Vaso Milka 1928/43

268. Mikić Nikola Petra 1891/41

269. Milanović Dane Mane 1914/41

270. Milanović Spasoje Stanko 1862/41

271. Milašević Stojan Nikola 1887/41

272. Milašinović Nikola Simo 1903/41

273. Milašinović Stojan Marko 1884/41

274. Miletić Ilija Svetozar 1914/42

275. Milićević Jovo Mara 1892/42

276. Miljuš Dane Savan 1943/43

277. Milošević Stanko Rade 1902/41

278. Mišković Vid Živana 1924/44

279. Mlađenović Dušan Drago 1921/41

280. Mlađenović Simo Đuro 1895/41

281. Modrinić Stojan Jovo 1900/41

282. Mrda Rade Stoja 1928/44

283. Mrota Marko Marija 1895/43

284. Mudrinić Stevan 1895/41

285. Mudrinić Stojan Dane 1896/41

286. Mudrinić Vidoje Milanko 1940/43

287. Mugić Gojko Bosiljka 1925/43

288. Mugić Pero Gojko 1897/43

289. Mulan Rade Bogdan 1909/42

290. Mulan Rade Božo 1907/44

291. Nekmarević Marija 1893/43

292. Nikolić Aleksa Svetozar 1898/41

293. Nikolić Mile 1896/41

294. Novaković Kojo Bosiljka 1940/41

295. Novaković Kojo Branko 1937/43

296. Novaković Kojo Mileva 1931/43

297. Novaković Mile Božo 1901/41

298. Novaković Mile Miloš 1906/41

299. Novaković Mile Savka 1904/41

300. Novaković Mitar Andrija 1907/43

301. Novaković Nikola Pero 1916/41

302. Orelj Iso Rajko 1941/?

303. Petković Dane Marko 1928/41

304. Petković Dane Stevan 1918/41

305. Petković Dane Žarko 1923/41

306. Petković Milan Dušanka 1919/41

307. Petrović Pero 1895/41

308. Pilipović Jovan Veljko 1910/41

309. Popović Đuja 1902/43

310. Popović Đuro Milka 1933/41

311. Popović Đuro Slavka 1935/41

312. Popović Petar Sava 1912/41

313. Popović Simo Đuro 1908/41

314. Popović Stevan Mika 1880/41

315. Predojević Dušan Jovo 1924/42

316. Predojević Ilija Dušan 1885/41

317. Prgomelja Mioljka 1915/41

318. Purar Jovo Nenad 1922/43

319. Radaković Dane Pero 1888/41

320. Radaković Mara 1900/43

321. Radaković Mile Dušan 1909/41

322. Radaković Nikola Gavro 1909/41

323. Radaković Staniša Bosiljka 1934/43

324. Radenović Ilija Đorđo 1923/41

325. Radenović Ilija Drago 1925/41

326. Radenović Ilija Dušan 1919/41

327. Radenović Mile Ilija 1887/41

328. Radenović Mile Pero 1882/41

329. Radenović Nikola 1907/42

330. Radenović Pero Nikola 1905/41

331. Radić Ilija Uroš 1919/42

332. Radić Trivo Stoja 1916/41

333. Rakić Mile 1883/44

334. Ristić Aleksa Ljubomir 1911/41

335. Rodić Branko Nevenka 1928/43

336. Rodić Đuro Rade 1902/41

337. Rodić Gojko Slavko 1937/43

338. Rodić Lazo 1889/44

339. Rodić Miladin Bosa 1939/43

340. Rodić Miladin Boško 1934/43

341. Rodić Simo Gojko 1900/41

342. Rodić Stevan Vojislav 1900/41

343. Rodić Stevo Branko 1908/41

344. Rodić Vid Milica 1924/43

345. Rokvić Bika 1924/41

346. Rokvić Dragojla 1915/42

347. Ružić Ilija Ilija 1896/42

348. Santrač Anđa Janja 1935/41

349. Santrač Đuro Milan 1914/41

350. Santrač Marko Anđa 1927/41

351. Santrač Rade Mika 1921/41

352. Šarac Jovo Milka 1897/42

353. Šarac Marko Ljuba 1922/41

354. Šarac Mile Branko 1894/41

355. Šarac Pero Marko 1891/41

356. Šarac Stevan Bosiljka 1924/41

357. Šarac Stevan Cvjeta 1900/41

358. Šarac Stevan Mara 1920/41

359. Šarac Stevan Milka 1916/41

360. Sariđić Sulejman Midhat 1916/42

361. Savić Jovan Milan 1919/44

362. Šekerović Jovan 1899/41

363. Sekulić Marko Lazo 1898/41

364. Sekulić Marko Miloš 1906/41

365. Sekulić Miloš Ilija 1934/43

366. Sekulić Miloš Milan 1941/43

367. Sekulić Miloš Milka 1936/43

368. Sekulić Miloš Nikola 1932/43

369. Senić Mile Živko 1904/41

370. Škorić Branko Mićo 1939/42

371. Škorić Branko Milka 1940/42

372. Škorić Dušan Đuja 1940/43

373. Škorić Dušan Slavko 1938/43

374. Škorić Dušan Živko 1936/43

375. Škorić Mićo 1842/41

376. Škorić Mićo Mihajlo 1888/41

377. Škorić Mihajlo Rade 1920/41

378. Škorić Mile Danica 1937/43

379. Škorić Mile Đuja 1893/41

380. Škorić Mile Milan 1939/43

381. Škorić Mile Vukica 1931/43

382. Škorić Nikola Dušan 1906/41

383. Škorić Nikola Mile 1902/41

384. Škorić Nikola Sava 1910/43

385. Škrbić Đorđe Nikola 1913/41

386. Škrbić Ilija Gojko 1911/41

387. Slavulj Luka Bogdan 1920/41

388. Slavulj Luka Svetozar 1915/41

389. Smiljanić Ilija Ilija 1903/41

390. Smiljanić Ilija Veljko 1912/41

391. Smiljanić Ilija Veljko 1921/41

392. Smiljanić Lazo Ilija 1896/41

393. Smiljanić Pavle Velimir 1908/41

394. Stanković Mihajlo Branko 1935/44

395. Stanković Mihajlo Mileva 1920/44

396. Stanković Mihajlo Savka 1939/44

397. Stanković Stevan Mihajlo 1914/44

398. Stanković Sveto Đuja 1940/44

399. Stojaković Košta Milka 1938/43

400. Stojković Branko Jovo 1933/42

401. Štrbac Đuja 1880/41

402. Štrbac Gajo Trifun 1882/42

403. Štrbac Lazar Ljubomir 1919/41

404. Štrbac Nikola Stana 1876/41

405. Štrbac Pero Lazar 1872/41

406. Štrbac Stana 1873/43

407. Štrbac Vid Milan 1941/43

408. Studen Hade Rada 1942/43

409. Stupar Božo Simo 1907/43

410. Stupar Perica Blažo 1906/41

411. Stupar Savo Joka 1890/43

412. Svetlica Mihajlo Milica 1926/43

413. Tankosić Đurađ Mara 1905/41

414. Tankosić Lazo Anđa 1920/41

415. Tankosić Lazo Bosa 1935/41

416. Tankosić Lazo Ljubica 1924/41

417. Tankosić Lazo Mile 1933/41

418. Tankosić Lazo Nikola 1938/41

419. Tankosić Lazo Sava 1931/41

420. Tankosić Lazo Vida 1941/41

421. Tankosić Milan Vojo 1921/41

422. Tankosić Milan 1892/41

423. Tankosić Milan Branko 1924/41

424. Tankosić Pero Ilija 1900/41

425. Tankosić Trivun Mara 1894/41

426. Tetkić Simo Rade 1882/42

427. Tintor Jovo Ilija 1888/41

428. Tišma Danilo Dušan 1905/42

429. Tišma Jovo Vaso 1908/41

430. Tišma Vaso Spaso 1895/41

431. Todić Rajko Petar 1919/41

432. Todić Trifko Simo 1873/41

433. Trbić Aleksa Mara 1902/41

434. Trkulja Pero Miljan 1894/41

435. Tuvić Đuro Radojka 1920/41

436. Tuvić Jovo Vid 1879/41

437. Ugarković Simo Milan 1909/45

438. Ugren Mile Marko 1910/41

439. Ugrenović Mile 1890/41

440. Ugrin Mile Milan 1895/41

441. Vasiljević Đorđe Pero 1914/41

442. Vasiljević Nikola Stoja 1925/41

443. VejnovićLazo Dušan 1928/41

444. Vejnović Lazo 1893/41

445. Vignjević Mile Branko 1910/42

446. Viković Nikola 1912/44

447. Vlajisavljević Jovo Milorad 1916/41

448. Vlajisavljević Stevo Jovo 1890/41

449. Vojinović Đuro Petar 1922/42

450. Vučenović Stevan Sara 1910/45

451. Vukmanović Milan Lazar 1875/41

452. Zarić Jovo Bogdan 1932/44

453. Zarić Jovo Dušan 1930/44

454. Zarić Jovo Mara 1928/44

455. Zarić Jovo Mile 1934/44

456. Zarić Jovo Nikola 1936/44

457. Zarić Trifun Rade 1897/41

458. Zarić Trivun Jovo 1905/44

459. Zarić Trivun Mile 1888/41

460. Zec Đuro Stevo 1922/41

461. Zeljković Nikola Radovan 1903/42

462. Zeljković Pero Branko 1916/41

463. Zeljković Pero Vukica 1911/41

464. Zeljković Spaso Vukica 1919/41

465. Zorčić Simo Ostoja 1913/41

466. Zorić Đuran Trivuna 1886/43

467. Zorić Filip Danica 1908/41

468. Zorić Filip Jovo 1906/41

469. Zorić Lazo Rada 1910/41

470. Zorić Marko Nikola 1919/42

471. Zorić Pero Dušan 1920/41

472. Zorić Stevo Aleksa 1882/41

473. Zorić Todor Savo 1916/41

474. Zorić Trifun Rade 1896/41

475. Zorić Trivun Cvetko 1917/41

476. Zorić Trivun Gojko 1907/41

Погинули у АФ борби (све нације):

1. Adamović Adam Jovo 1899/41

2. Adamović Jovo Petar 1923/?

3. Adamović Todor Mile 1893/43

4. Ajduković Dmitar Dušan 1928/44

5. Alagić Rasim Muharem 1920/43

6. Andrić Jusuf /43

7. Anušić Đuro Dušan 1922/45

8. Arnaut Bogdan Mićo 1929/44

9. Arnaut Marko 1928/44

10. Balać Mojsije Milan 1904/44

11. Baserić Janko Milan 1919/43

12. Baserić Janko Nikola 1926/43

13. Bilčarević Nike Rade

14. Bilčarević Nike Zdravko

15. Bjelajec Jovo Dušan 1922/43

16. Bjelajec Jovo Stojanka 1926/43

17. Bjelić Jovo Ilija 1898/44

18. Bjeljac Stanko Branko

19. Bokan Đurađ Lane 1910/42

20. Bokan Marko Milan 1921/42

21. Brdar Pantelija 1904/42

22. Bulj Nikola Milan 1921/43

23. Bursać Mićan Drago 1912/43

24. Bursać Mile Dušan 1911/44

25. Ćeran Rada 1907/44

26. Ćirić Simo Nikola 1926/44

27. Ćulibrk Lazo Dragutin 1903/43

28. Ćulibrk Savo Pero 1926/45

29. Ćupurdija Rade Ilija 1895/42

30. Cvarković Milan Milan 1909/42

31. Dautović Osman Sabit ?/42

32. Dekić Simo Rade 1918/43

33. Dekić Stevo Milan 1924/43

34. Delić Đuro Milka 1922/44

35. Divjakov Pajo Rade 1926/43

36. Drakulić Spase Bogdan 1916/43

37. Drljača Jovan Dušan 1916/44

38. Drljača Mihajlo Jovo 1915/45

39. Drljača Trivo Mihajlo 1912/43

40. Džafić Avdo Zuhdija 1914/44

41. Edelić Lazo Gojko 1918/43

42. Farkaš Petar Petar 1925/45

43. Grahovac Rade Đurađ 1927/43

44. Grbić Desanka Vlade 1926/?

45. Grbić Trifun Lazo 1915/43

46. Grubišić Pavle Pajo 1923/45

47. Gulan Rade Branko

48. Hasanović Asif Sakib 1925/43

49. Hasić Suljo Bejza 1922/43

50. Hović Alija Husein 1919/?

51. Ilić Vaso Marko 1897/42

52. Jerković Vaso Đuro 1903/41

53. Jovanić Pero Slavko 1921/44

54. Jovanović Jovo Slobodan

55. Jovičić Spaso Svetko 1911/43

56. Kačavenda Marko Ilija 1921/43

57. Kadić Muho Mehmed 1918/45

58. Kadić Mulo Mehmed 1918/45

59. Kecman Ilija Drago 1910/42

60. Klašnja Đuro Dušan 1914/44

61. Kljajić Milić Živko 1926/43

62. Kljajić Obrad Dušan 1920/42

63. Kljajić Obrad Ljubomir 1918/41

64. Knežević Đuro Milan

65. Koščica Jovan Dušan 1919/42

66. Kovačević Lazo Đuro 1909/43

67. Kovačević Mile Vukosava 1913/43

68. Kovačević Pero Stevo 1914/44

69. Krupić Husein Safet

70. Kujundžić Manojlo Petar 1900/44

71. Lepoja Đuro Mile 1919/44

72. Ljepoja Lazo Rade 1921/?

73. Lujinović Lazo Dušan 1924/44

74. Lukić Đuro Mile 1886/42

75. Lukić Ilija Branko 1912/42

76. Lukić Mile Dušan 1917/42

77. Lukić Mile Gojko 1907/42

78. Maksić Boško Bogdan 1926/41

79. Mandić Ilija Drago 1914/45

80. Mandić Nikola Mirko 1912/44

81. Mandić Simo Lazar 1923/44

82. Mandić Simo Petar 1920/42

83. Marčeta Lazo Milan 1910/43

84. Medić Pavle Stojan 1902/42

85. Midžić Bego Edhem

86. Mijić Miladin Jovo 1903/42

87. Mijić Miladin Lazo 1912/42

88. Mijić Mile Branko 1919/42

89. Mijić Petar Lazo 1907/43

90. Milašinović Marko Nikola 1924/44

91. Milešević Božo Trivo 1907/42

92. Mišković Vida Živan

93. Mlađenović Dušan Branko 1919/43

94. Mlađenović Simo Lazo 1907/43

95. Musić Redžo Omer 1903/43

96. Musić S. Husein 1909/44

97. Mustafić Ibrahim Enver 1923/45

98. Mustafić Ibrahim Ismet 1925/43

99. Nikolić Dane Ljuba 1915/43

100. Novkić Ahmet Muharem

101. Obradović Mile Milan 1919/43

102. Omić Bajro Himzo

103. Orelj Mile Iso 1918/44

104. Ostojić Božo Milka 1924/44

105. Ostojić Đuro Simo 1917/44

106. Pašalić Husejina Vahid

107. Pašalić Vahid Enes 1926/43

108. Pastuvlvan

109. Prijak Mare Ratko

110. Radaković Mile Rade 1930/45

111. Radaković Petar Đuro 1921/44

112. Radaković Staniša Mikica 1921/44

113. Rađenović Marko Savo 1913/43

114. Radočević Gojko Mićo 1916/41

115. Radusin Rade Slavko 1923/45

116. Rajlić Đuro Mitar 1910/43

117. Redžić Muharem Husein 1912/44

118. Redžić Omer Rasim 1919/45

119. Rodić Vid Gojko 1909/43

120. Rokvić Spiro Stojan 1918/44

121. Šahić Aburahman Hamdija

122. Santrač Mile Nikola 1918/44

123. Savanović Bjelan 1902/43

124. Savić Stanko 1906/42

125. Sefić Salih Arif 1912/44

126. Šehić Ahmet Omer 1911/42

127. Šeretović Omer Mehmed

128. Škorić Jovo Nikola 1929/44

129. Škorić Luka Milan 1920/42

130. Škorić Mihajlo Branko 1915/43

131. Stančević Božo Milan

132. Stanković Đorđe Dragan 1908/44

133. Stanković Petar Dragan 1908/43

134. Stanković Stevan Dragan 1924/43

135. Stojnić Tomo Rosa 1923/44

136. Štrbac Boška Nada

137. Štrbac Boška Olga

138. Štrbac Miloš Branko

139. Štrbac Svetozar Dušan 1922/44

140. Štrbac Svetozar Stojanka 1928/43

141. Štrbac Trivo Vid 1913/42

142. Štrbac Vid Milan 1911/42

143. Studen Ilija Vojislav 1923/43

144. Stupar Božo Simo 1900/44

145. Stupar Đukan Đorđe 1913/43

146. Stupar Savo Dušan 1922/42

147. Stupar Stevo Milica 1914/44

148. Svetlica Košta Đuja 1905/41

149. Talont Franjo Franjo 1909/44

150. Talont Franjo Ivan 1922/45

151. Terzić Ahmet Muharem

152. Terzić Hasan Avdo

153. Terzić Muharem Safet 1920/45

154. Terzić Mustafa Salko 1922/42

155. Terzić Redžo Ibrahim 1911/45

156. Tintor Ilija Milan 1923/41

157. Topčagić Muhamed Osmo 1912/44

158. Tuzinović Muho Nail 1928/43

159. Ugren Đuro Drago

160. Umićević Ljuba 1915/43

161. Urgenović Dane Dušan 1919/42

162. Urgenović Dane Ilija 1920/45

163. Uzelac Stevo Mile 1908/42

164. Vajagić Mišo Vlado 1921/42

165. Vasiljević Đorđe Pero

166. Vasiljević Nikola Zora 1922/42

167. Vejnović Lazo Branko 1922/41

168. Vojinović Živan 1914/44

169. Vranješ Mane Mane 1912/45

170. Vučenović Pero Ljubomir 1912/42

171. Značić Suljo Husein

172. Zoran Marko Nikica

173. Zorčić Simo Obrad 1914/41

174. Zorić Anđa 1877/42

175. Zorić Branko Savo 1915/44

176. Zorić Gojko Rade 1927/44

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *