Home » 3 Turizam, Sela, Етно центар Гора » Od Topole… Etno centar Gora

Od Topole… Etno centar Gora

Етно центар Гора налази се на 15 километара удаљености од Мионице на Сувобору. Из Мионице крене се путем за Дивчибаре (8 километара) и скрене се у селу Брежђе, где се настави још 7 километара лошијим асфалтом и макадамом до села Горњи Лајковац, све возећи уз речицу Паклешницу.

Како српска села пусте од становништва цела Србија се полако претвара у прелепу и недирнуту природу, те се у Етно центру Гора управо може наћи и осетити сама природа Србије уз пуно историјских трагова у близини (Струганик, Равна Гора…).

Етно-центар Гора је идеална локација за „искључивање“ из урбане неурозе викендом, и за „пуњење батерија“ за нaступајуће радне дане пуне стреса.

Уколико се дође у етно центар у петак увече, субота се може искористити за купање у малом језеру на Паклешници, за обилазак меморијала Равна Гора, за шетњу до села Планиница, за јахање коња, за целодневни одмор под настрешицом уз опуштајуће зеленило и мирисе и звуке природе.

У приложеним линковима су детаљи понуде и цена:

http://www.selo.rs/RS/ponuda/etno-centar-gora

https://sr-rs.facebook.com/etnocentar.gora

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>