Koliko košta Srbija? Prezadužena i na dobošu

Motiv za ovu igru duha pružio mi je oglas http://www.dobos.rs/nekretnine/detalji/6530.
Ukoliko bi smo pretpostavili da je cena iz ovog oglasa prosečna cena zemljišta Srbije, a to naravno nije, jer se radi o Krepoljinu a ne o vojvođanskoj ili moravskoj zemlji, došli bi smo do podatka da neokupirani deo teritorije Srbije, u površini od 77.474 kvadratnih kilometara vredi (6,2 evra po aru: 530 evra za 85 ari zemlje) 4.617.388.000 evra. Hektar vredi u proseku 620 evra, kvadratni kilometer 62.000 evra…
Ukupan dug bankama države, privrede i stanovništva na kraju avgusta iznosio je 41.611.000.000 evra, što je tačno 9 puta više od procenjene vrednosti zemljišta. Naravno, ovo nije prosečna već “dobošarska” cena, i to prilično zabačenog dela teritorije. Nisu uključeni u vrednost Srbije stambeni objekti (u prilično velikom stepenu istrošeni), mašine i oprema, kao i know-how, posebno vredan u predmetu “kako uništiti sopstvenu državu, ekonomiju i stanovništvo”.
Odo ja na aukciju dok mene na tu istu nisu stavili…

Jedan komentar

  1. Ukupan dug bankama države, privrede i stanovništva na kraju avgusta iznosio je 41,6 milijardi evra. Kakva cifra!
    Ako je tacan podatak da je u 2012-oj celokupan, verovatno precenjen, bruto domaci proizvod bio 28,7 milijardi evra onda je jasno u kakvoj smo situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *